Читај ми!

Predstavnici Advokatske komore Srbije razgovarali sa predsednicom Vrhovnog kasacionog suda

Predsednik i potpredsednica Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac i Jasmina Milutinović razgovarali su sa predsednicom Vrhovnog kasacionog suda Jasminom Vasović o najnovijim stavovima tog suda povodom troškova obrade bankarskih kredita i naplate premije osiguranja.

Predstavnici Advokatske komore Srbije izneli su protivljenje advokature ovim pravnim stavovima Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda od 16. septembra i istovremeno su izneli argumentaciju o neprihvatljivosti takvih pravnih stavova, saopšteno je iz AKS.

Sastanak će biti nastavljen sutra, a nakon toga komora će obavestiti svoje članove o ishodu razgovora.

Advokatska komora Srbije pozvala je advokate da pruže podršku organima AKS i da se  obaveštavaju o njenim stavovima preko sajta.

Juče su ispred Vrhovnog kasacionog suda protestovali advokati i građani nezadovoljni pravnim stavom tog suda kojim se smatra da je dozvoljeno da banke naplaćuju troškove obrade kredita i naplate premije osiguranja. Oni su predali svoje zahteve.

Vrhovni kasacioni sud je saopštio da je u javnosti pogrešno interpretirana dopuna stava sednice Građanskog odeljenja tog suda u vezi sa troškovima obrade kredita, ističući da on nije izmenjen u odnosu na stav iz 2018. godine.

Taj stav je dopunjen objašnjenjem o dometu njegove primene i rezultat je nesaglasnosti sudova u njihovim odlukama i obrazloženjima kao i potrebe ujednačavanja sudske prakse, navodi se u saopštenju Opšte sednice VKS, koju čine sve sudije tog suda.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво