Читај ми!

Pomoć đacima u Velikoj Hoči od Fondacija Novaka Đokovića, Ane i Vlade Divac i Mohanđi

Jelena Đoković, Ana Divac i predstavnik Fondacije Mohanđi sa još nekoliko desetina vernika posetili su danas Veliku Hoču gde su u školi "Svetozar Marković" i uručili poklone za 55 đaka te škole.

Učnici su dobili košarkaške lopte i školski pribor, a predstavnici tri fondacije naveli su da se radi o njihovoj prvoj donaciji i prvoj poseti Kosovu i Metohiji.

Jelena Đoković iz Fondacije njenog supruga, proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, rekla je da je na KiM došla otvorenog srca.

"Nekako sam se napunila lepom energijom. Ovde su ljudi koji su nas dočekali i deca, svi su nekako puni ljubavi i meni je to nekako najveći i najlepši utisak koji nosim sa sobom odavde", rekla je Jelena.

Na pitanje šta će preneti Novaku, odgovorila je: "Da mu je lepa domovina kao i meni".

"On isto čeka da se vrati i da dođemo zajedno. Ja sam ovde nekom drugom prilikom, i to već za koju nedelju. Nama svakako treba pomoć, mi ovde imamo volju ali je samo pitanje kako ćemo to da realizujemo. Tako da eto došla sam ovde sa Anom i Vlade Divac fondacijom i sa Mohanđijem. Mi smo ovde da upoznamo ljude tako da možemo da sarađujemo u budućnosti i da napravimo lepe stvari za našu decu u budućnosti", kazala je Jelena.

Upitana na koji način mogu najbolje da pomognu, rekla je da su došli kako bi pričali sa ljudima sa kojima mogu da rade i na osnovu toga donesu neke planove i plan kako da ga realizuju.

"Da bi nešto u uopšte napravili treba da postoje obe strane. Zainteresovana strana i ona koja želi da to omogući. A mi smo ovde zaista sa lepom energijom, ovo je sad tek početak. Jer prvi put sam ovde", objasnila je Jelena.

Ana Divac je nakon susreta sa decom navela da je mnogo srećna što je prvi put na Kosovu i Metohiji, što je u školi u Velikoj Hoći.

"Čula sam da je čuveni vinski kraj. Da je ovo poklon od manastira Dečani i najlepši su mi utsci od ulaska na Kosovo i verujem da će biti najlepši do kraja", rekla je Ana iz Fondacije "Ana i Vlade Divac".

Predstavnik Fondacije "Mohanđi" rekao je da divno što su došli kao hodočasnici, ne samo kao turisti.

"Želeleli smo da osetimo i energiju ovde pošto je ovo posebno mesto, i ne samo ovde već i u celom svetu gde god da odemo naš colj je da dodamo neku vrednost i da damo svoj doprinos, tako da smo i u takvoj situaciji došli ovde i upravo smo bili u Pećkoj patrijaršiji. I izuzetno sam osetljiv na energiju koju sam tamo osetio. Osetio sam energiju mošti svetaca i čitav ambijent", kazao je indijski guru Mohanđi, osnivač istoimene fonadacije.

Na Kosovu i Metohiji je kaže, sa fondacijama Divac i Đoković, što predstavlja povezivanje kako bi u većoj meri doprineli i uveli bilo kakavu promenu.

Vlade Divac, iako najavljen, zbog proceduralnih razloga nije stigao u Veliku Hoču na podelu doanacije đacima u tom selu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво