Читај ми!

"Nebeski most 21" – zajednička vežba srpske i američke vojske

Pripadnici srpske i američke vojske učestvovali su na vojnom poligonu "Međa" kod Niša u zajedničkoj vežbi "Nebeski most 21". Naša vojska želi da saradnjom sa američkom vojskom poveća osposobljenost za multinacionalne operacije.

U zajedničkoj vežbi učestvovali su pripadnici naše 63. padobranske brigade i 173. padobranske brigade američke vojske. Zajednički zadatak bio je snabdevanje ugroženog stanovništva iz vazduha.

"Naš cilj je da učimo od najboljih vojski na svetu, da učinimo sve da naši vojnici budu još bolji. Cilj je da naša vojska bude najsnažnija u regionu, ne da bi bilo koga ugrozila ili pretila, već upravo da bi bila zaštita svoje zemlje", rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Na vežbi je učestvovalo 150 američkih i stotinak srpskih vojnika. Za padobranske skokove i desantiranje tereta korišćeni su avioni An-26 i američki "Herkules C-130 ".

"Skaj bridž ili Nebeski most budi sećanja na herojsku saradnju naših naroda koji su napravili vazdušni most za vreme borbe protiv sile osovine 1944. godine", izjavio je Entoni Godfri, ambasador SAD u Srbiji.

Dve vojske na ovaj način obeležavaju veliki jubilej – 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dveju država.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво