Читај ми!

Vesić: Beograđani izabrali izgled budućeg metroa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je glasanje za izgled budućeg metroa je završeno i da je pobedio predlog "Sigurnost" sa 43,58 odsto glasova.

Beograđani su u anketi u kojoj su imali priliku da biraju između četiri predloga dizajna metroa, a glavna razlika među njima je u boji, izabrali "Sigurnost" koji podrazumeva kombinaciju svetle i tamne plave boje.

Na drugom mestu po broju glasova je predlog "Sloboda" sa 33, 58 odsto, zatim ga slede "Svetlost" koji je osvojio 12,26 odsto i "Snaga" za koji je glasalo 10,57 odsto građana.

"Građani su izabrali kako će izgledati metro, a mi ćemo pristupiti pravljenju pokaznog centra gde ćemo na Trgu republike prikazati unutrašnjost vagona, sa odabranim dizajnom i metro stanicama", rekao je Vesić za Tanjug.

Vesić je ponovio da će izgradnja metroa početi u novembru, a kako je istakao, to će biti ostvarenje istorijskog sna za Beograd.

Podsetio je izgradnja metroa obećana još 1970 godine, ali da se nikada nisu stekli svi uslovi za početak izgradnje.

"Završićemo izgradnju metroa do 2030. godine i imaćemo dve linije metroa sa preko 40 stanica. Beograd će konačno imati metro kao i sve druge evropske metropole", naglasio je Vesić.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво