Читај ми!

Rešenje za održivo poslovanje u građevinskoj industriji vredno "bronze"

Ekipa studenta FON-a dala je rešenje u oblasti održivog poslovanja za građevinsku industriju, kojim je osvojila treće mesto na takmičenju u Singapuru. Dobitnu kombinaciju čine dva studenta prve godine, jedan druge i jedan treće godine studija.

Za sada su najmlađi takmičarski studentski tim Fakulteta organizacionih nauka. Među 60 ekipa iz celog sveta, osvojio je treće mesto. Takmičenje je održano u onlajn formatu.

"Ne postoji problem vremena da se nađemo svi na jednom mestu, jer sve može da se radi onlajn. Ali, i dalje to nije vredno toga, jer da je uživo išli bismo za Singapur", ističe Aleksa Savić, student prve godine FON-a.

Njegov kolega Luka Lugonjić, takođe student prve godina FON-a, kaže da je mana ovakvog formata takmičenja što su morali da prezentuju u pola pet ujutru, zbog razlike u vremenskim zonama.

"U timu sam bio zadužen za finansije, da uklopim finansijski aspekt rešenja u celokupnu priču", dodaje Luka.

Student druge godine Luka Poljak ocenjuje da se tokom takmičenja razvio i na profesionalnom i na ličnom nivou. Njegova uloga u timu bila je strategija samog rešenja.

Jedina dama u timu, studentkinja treće godine Milena Gatić, bila je i njegov lider. Podseća da su bili jedini evropski tim:

"Ono što je bilo važno jeste to da je na meni bilo da kad već rešenje postoji sve to sklopim onako kako treba i da to predstavim na pravi način", objašnjava Milena.

Mentor tima, prof. dr Vesna Damnjanović napominje da je veoma važno to što su studenti imali priliku da stiču iskustvo sa novih tržišta.

"Mislim da je to jako značajno, i kao vid iskustva i kao povratne informacije, i da sagledamo druge timove i unapredimo nešto gde su oni bili bolji", kaže profesorka Damnjanović.

Nadaju se novim uspesima. Već u oktobru slede takmičenja u Kanadi i Tajlandu, takođe u onlajn formatu.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво