Читај ми!

Počela gradnja kuće ugroženoj srpskoj porodici u Gušterici

Porodici Krstić iz Gornje Gušterice u opštini Gračanica, koja živi u veoma teškim uslovima, započeta je gradnja nove kuće koja bi za mesec i po do dva meseca mogla da bude završena.

Ministar za zajednice i povratak privremenih institucija u Prištini Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju porodičnog doma Krstića, površine 55 kvadratnih metara.

Nakon polaganja kamena temeljca Rakić je istakao da na KiM mora biti sve manje porodica koje žive u uslovima u kojima živi porodica Krstić i obećao da će, kada god postoji mogućnost da Ministarstvo za zajednice i povratak pomogne slučajeve slične ovom, ta pomoć biti i pružena.

"Žao mi je što mnogo ranije nismo mogli da rešimo problem ove porodice, ali mislim da ni sada nije kasno. Mislim da Krstići apsolutno zaslužuju novu kuću i današnje polaganje kamena temeljca treba da znači novi početak u njihovim životima. Znam da postoji još ovakvih porodica, kojima je pomoć potrebna i ja bih bio najsrećniji kada bi svima njima odmah mogli da rešimo stambeno pitanje i obezbedimo bolje uslove za život", rekao je Rakić.

Krstići su sumnjali da će im se ostvariti želja da žive u novom domu, ali danas je to sasvim drugačije.

"Ne postoje reči zahvalnosti koje bi danas izrekli. Ovo za nas znači bukvalno sve. Novi život, bolje sutra i ostvarenje svih snova", kazali su u porodici Krstić, a prenelo je Ministarstvo u svom saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво