Читај ми!

Kruševljani dobili tehničku vodu posle havarije na cevovodu

"Vodovod Kruševac" otklonio je kvar na magistralnom cevovodu u Lipovcu. Tehnička voda stigla je do korisnika u gradu Kruševcu tokom noći. Voda će biti za piće kada Zavod za javno zdravlje to dozvoli.

Zbog havarije na magistralnom cevovodu u Lipovcu, tokom jučerašnjeg dana obustavljeno je snabdevanje 120.000 korisnika sa vodosistema Ćelije.

Direktor JKP "Vodovod Kruševac" Vladimir Milosavljević rekao je da, nakon kvara koji se dogodio juče na cevovodu, radnici su velikim zalaganjem uspeli u rekordnom roku da saniraju kvar i da napuklu spojnicu zamene.

"Uporedo s tim, 'Vodovod Kruševac' je radio na obezbeđivanju alternativnog snabdevanja, kako bi se Kruševljani snabdeli dobrom pijaćom vodom", kaže Milosavljević.

Prema njegovim rečima, na svim vitalnim mestima stavljeno je 18 fiksnih cisterni, kao i 15 pokretnih cisterni.

"Voda sa sistema Ćelije će biti za piće onog trenutka kada Zavod za javno zdravlje dâ dozvolu za to posle hemijskih analiza.

Opšta bolnica snabdeva se vodom sa rezervoara na Bagdali, međutim, zbog potrebe dijalize i drugih potreba bolnice, stavljena je i jedna pokretna cisterna.

Sve vitalne institucije su obezbeđene cisternama.

Juče su učenici zbog problema sa vodom bili na onlajn nastavi, danas je nastava normalizovana, ali uz preporuku da deca treba da nose flaširanu vodu.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво