Читај ми!

Pod sloganom "Ljubav je zakon" – prajd 18. septembra u Beogradu

Ovogodišnja Nedelja ponosa trajaće od 12. do 19. septembra, dok će sama šetnja biti održana 18. septembra, saopštili su organizatori.

Nedelja ponosa, koja prethodi šetnji, brojaće preko 40 događaja, uključujući predstave, filmske projekcije, panel diskusije, konferencije, radionice, žurke i druge umetničke, kulturne i edukativne programe.

Slogan ovogodišnjeg prajda je "Ljubav je zakon", a cilj šetnje, kako se navodi u saopštenju Beograd prajda, je da se podrže napori LGBTI+ aktivista i organizacija za pravno regulisanje istopolnih zajednica.

Jedan od zahteva organizatora ovogodišnje parade je usvajanje Zakona o istopolnm zajednicama i o rodnom identitetu, kao i, kako kažu, poboljšanje zdravstvenih usluga za trans osobe.

Traže i bržu i adekvatnu reakciju državnih organa i javnu osudu predstavnika vlasti na govor mržnje i zločine motivisane mržnjom prema LGBT+ zajednici, kao i usvajanje lokalnih akcionih planova za LGBT+ zajednicu.

Koordinator Beograd prajda Marko Mihailović kaže da očekuje veliki odziv, nakon nemogućnosti da se šetnja održi prošle godine zbog epidemioloških mera.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво