Читај ми!

Časni, čestiti i obrazovani, stasala nova klasa oficira

Promocija novih oficira Vojske Srbije, odnosno potporučnika, postala je tradicionalna manifestacija. U subotu, 11. septembra, svoje školovanje završavaju kadeti 141. i 142. klase Vojne akademije i 7. Klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije. Promocija će biti organizovana ispred Doma Narodne skupštine, a u čin potporučnika biće promovisano 139 kadeta.

Promocija najmlađih oficira jedna je od najlepših manifestacija koje ima vojska, rekao je u Jutarnjem programu portparol Ministarstva odbrane, major Milan Gujanica.

Kadetkinja Tijana Stanojković sa 7. klase Medicinskog fakulteta VMA kaže da je tokom školovanja upoznala puno inspirativnih ljudi i stekla puno prijatelja. Kaže i da joj je oficirski poziv blizak.

"Otac mi je oficir i znam kakav ugled ima Vojska Srbije u narodu pa sam poželela da upišem akademiju", rekla je Tijana.

Kadet Petar Ilić iz 141. klase Vojne akademije kaže da je od malena maštao da postane pilot i da kada je došao trenutak da izabere srednju školu, želeo je da prati taj put i upisao je Vojnu gimnaziju.

"Kroz školovanje u Vojnoj gimnaziji pripremio sam se za ono što me čeka na Vojnoj akademiji. Izazova je bilo puno, ali mi je najveći bio priprema za svaki let, a najizazovniji su bili samostalni letovi", istakao je kadet Ilić.

I u narednom periodu i Tijana i Petar sebe vide u Vojsci Srbije i priželjkuju dalje usavršavanje svako u svojoj profesiji.

Portparol Ministarstva odbrane, major Milan Gujanica, kaže da je Vojna akademija savršen spoj teorijske i praktične nastave.

"Trudimo se da damo obrazovanog, čestitog i časnog oficira", istakao je major Gujanica. 

U petak od 15 časova deo ulica oko platoa ispred Skupštine Srbije biće zatvoren za saobraćaj zbog generalne probe, a isti režim važiće i u subotu od 8 do 13 časova.

"Pored defilea pešadijskih ešalona kadeta Vojne akademije i najmlađih oficira, biće prikazan i vazduhoplovni program, kulturno-umetnički program, a četiri najbolja kadeta dobiće pištolje koje će im uručiti predsednik Srbije", rekao je u Jutarnjem programu major Milan Gujanica.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи