Читај ми!

Potpisan ugovor sa nemačkom bankom, Vranje dobija regionalnu deponiju

U Vranju potpisani finansijski ugovori sa Nemačkom razvojnom bankom KfW za realizaciju projekata izgradnje regionalne sanitarne deponije u tom gradu. Vrednost investicije je 13,3 miliona evra.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, predstavnici grada Vranja i Nemačke razvojne banke (KfW), potpisali su u Vranju sporazum o upravljanju čvrstim otpadom.

To podrazumeva proširenje sanitarne deponije Meteris, izgradnju regionalnog centra za upravljanje čvrstim otpadom, nabavku neophodne opreme za sakupljanje otpada i izgradnju infrastrukture. Početak radova je planiran za početak 2023. godine. 

"Potpisali smo ugovor od 13,3 miliona evra za izgradnju regionalne deponije koja neće samo značiti za grad Vranje nego za ceo Pčinjski okrug, za Surdulicu, Trgovište, Bijanovac, Preševo. Jendostavno, grad Vranje polako postaje u ekološkom smislu ono što su gradovi u Nemačkoj ili Švajcarskoj. To će biri realnost za samo dve do tri godine", rekao je Momirović.

Do sada je nemačka vlada preko Razvojne banke u komunalnu infrastrukturu i ekološke projekte u Srbiji uložila 290.000.000 evra. 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво