Читај ми!

Od danas počinju prijave na konkurs "Prestonica kulture Srbije"

Od 2. avgusta počinju prijave za lokalne samouprave na konkurs za izbor "Prestonice kulture Srbije 2023. godine", koji ima za cilj podizanje kvaliteta kulturnog života u Srbiji, pokretanje kulturnog, umetničkog i turističkog razvoja kroz aktiviranje postojećih i osmišljavanje novih umetničkih programa tradicionalnih i savremenih formi, oživljavanje postojećih institucija kulture, ali i pokretanje novih i savremenih institucija.

Prijave se podnose do 2. septembra na konkursnom upitniku i dostavljaju u štampanoj i elektronskoj formi Ministarstvu kulture i informisanja sa naznakom "Za Konkurs - Prestonica kulture Srbije 2023".

Konkurs je otvoren za jedinice lokalne samouprave u Srbiji, osim za gradove Beograd i Novi Sad, saopštilo je Ministarstvo za kulturu.

Izabrana jedinica lokalne samouprave poneće titulu "Prestonica kulture Srbije 2023" koja će joj omogućiti da bude prepoznata kao relevantni nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postane vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Cilj konkursa, koji je raspisan 7. maja, je pružanje podrške jedinicama lokalnih samouprava da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti kulture, pojedincima, kao i drugim subjektima u kulturi unaprede svoje kapacitete u kulturi, kulturnu produkciju i kulturnu ponudu.

Program "Prestonica kulture Srbije" doprineće uspostavljanju predvidive i konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kreativne i kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, inovativno korišćenje javnih prostora, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje, navodi se u saopštenju.

Detalji o propozicijama konkursa i upitnik za prijavu nalaze se na linku: Od sutra počinju prijave na konkurs "Prestonica kulture Srbije 2023".

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво