Читај ми!

Život na Vračaru u zgradi pored srušene – od lupanja, bušenja, dreke ne može da se živi

Stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru dobili su obećanje da će njihov problem rešiti grad. Trenutno čekaju da im stručnjaci dozvole da uđu u stanove ne bi li pokupili preostale stvari. Ali život se nije promenio samo njima. Kako izgleda život u zgradi pored ove urušene? Pogledajte iz ugla iz kojeg do sada niste imali priliku.

Stanari Sazonove 87 se nedelju dana bude sa ovakvim pogledom. Tvrde da nisu bili iznenađeni kada se urušila zgrade u komšiluku.

"Pre jedno mesec dana smo moja žena i ja šetali i ona je samo zavirila preko ograde i pogledala kako su oni ogradili tu jamu koju su kopali, rekla je ‘meni se ovo ništa ne sviđa‘, a da pritom ona čak nije ni iz građevinske struke, nego se bavi nekim komplementarnim poslom koji ima nekih dodira sa njima, znači ona je laičkim okom mogla da zaključi da nešto nije kako treba", ukazuje stanar Aljoša Nikolić.

Umesto budilnika - zvuk bušilice, čak i vikendom. Dovikivanje majstora, lupanje, prašina u stanu, sve to čini život pored gradilišta.

"U onom periodu kada je bio propisan rad od kuće zbog situacije sa kovidom 19, mi nismo bili u situaciji da radimo ništa od kuće zato što je to lupanje, bušenje, struganje, vikanje bilo toliko nesnosno da čovek ne može da čuje svoje misli a kamoli da nešto produktivno radi", dodaje Aljoša Nikolić.

Stanari zgrade koja je urušena i iseljena žalili su se da im pucaju pločice i zidovi zbog radova na spornom gradilištu. Isti problem imali su i stanari susedne zgrade.

"Nama su pucali zidovi, pločice, ali ne zbog njihovih aktivnosti, nego zbog aktivnosti gradilišta pored nas, to je Sazonova 89, nama se odlomio jedan deo zida u garaži i jednom komšiji je pukao zid od njihovih radova, e sada nama se, pošto je ovo novogradnja, zgrada još sleže, ima mnogo gradilišta okolo, mi ne mižemo da znamo od koga je konkretno poteklo, zbog čega nam se ljušte i pucaju zidovi", kaže Aljoša.

Oko njihove zgrade, koja je, inače, nova, grade se još tri, pa su sada još više zabrinuti za sopstvenu bezbednost i bezbednost zgrade.

"Ovaj naš kraj kraj se podvrgava sad jednoj ekspanzivnoj i brzoj gradnji i sve okolo su bile porodične kuće i sad odjendom niču petospratnice. Naša infrastruktura to ne može da podnese", navodi Nikolić.

Stanari Vidovdanske 4 su iseljeni, a nova zgrada na istoj adresi čekaće ih za godinu dana, tvrde nadležni. Znači - još jedno gradilište.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво