Читај ми!

Protest građana na Karaburmi na mestu gde je stradao dečak

Vest da je preminuo dečak sa Karaburme, koga je u nedelju kolima udario vozač, pa pobegao s mesta nesreće, na mesto nesreće je izvela nekoliko stotina žitelja tog beogradskog naselja. Poručuju da se neće skloniti sa ulice, dok ne bude uhapšen vozač, kojem je sud dozvolio da se brani sa slobode.

Nekoliko stotina građana Karaburme blokirali su ulicu gde je stradao devetogodišnji dečak, poručujući da neće otići dok ne bude lišen slobode vozač, koji je pokosio dečaka. Na mesto stradanja doneli su cveće i palili sveće. Minutom ćutanja odali su počast, dok su im ekipe Hitne pomoći signalizacijom davali podršku.

Dečak je u nedelju s ocem i mlađim bratom prelazio ulicu na pešačkom prelazu, kad je na njih naleteo automobil, a vozač je pobegao s lica mesta.

Tužilaštvo je nakon saslušanja, na kom se tridesetosmogodišnji vozač brani ćutanjem tražilo pritvor od trideset dana, ali je on pušten na slobodu.

Dok se očekuje drugostepena odluka suda, Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da bi predmet trebalo da preuzme Više tužilaštvo, jer se radi o najtežem krivičnom delu protiv bezbednosti saobraćaja i uznemirena je javnost.

 

"Sada se stiče jedan novi osnov za pritvor, koji do sada nije postojao, a to je da ukolko je izvršeno krivično delo za koje je zaprećena kazna preko 10 godina, a došlo je do uznemirenja javnosti koje može ometati postupak - može se vozaču odrediti pritvor. U svakom slučaju odčekujem da će Više tužilaštvo preuzeti predmet i svakako očekujemo drugostepenu odluku suda što se tiče pritvora. Sud je dužan da primeni najblažu meru da obezbedi da okrivljeni bude prisutan, ali u ovom slučaju mislim da je žalba tužilaštva i te kako osnovana", rekao je Okanović

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da se zapitamo da li je naša kaznena politika što se tiče krivičnih dela iz oblasti saobraćaja odgovarajuća, jer se stiče utisak da je život u saobraćaju jako jeftin.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво