Читај ми!

Čestitke za Kurban-bajram

Povodom praznika Kurban-bajrama predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ostali zvaničnici, kao i patrijarh Porfirije, uputili su čestitku vernicima islamske verosipovesti povodom Kurban-bajrama. Neka duh ovog praznika podseti na istinske vrednosti razumevanja, tolerancije i međusobnog poštovanja, ističe se u čestitkama zvaničnika.

Vernici islamske veroispovesti sutra slave Kurban-bajram. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kurban-bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

"Vama, verskim službenicima i svim pripadnicima Islamske zajednice srdačno čestitam Kurban-bajram uz iskrenu želju da praznik provedete u sreći, miru i blagostanju. Želim da bajramske praznike proslavite u duhu tradicije i običaja, deleći radost sa svojim najdražima, prijateljima i susedima", navodi se u čestitki.

Neka poruka Kurban-bajrama bude nadahnuće za snaženje istinskih vrednosti ljubavi, mira, tolerancije i suživota, ističe Vučić.

"Želim da i ovom prilikom posvedočim rešenost Republike Srbije da međusobnim poštovanjem i razumevanjem jačamo i razvijamo našu državu na dobro svih njenih građana. Kurban-bajram šerif mubarek olsun", poručuje se u čestitki predsednika Srbije.

Veliki praznik čestitao je i patrijarh srpski Porfirije.

"U duhu negovanja dobrih međuverskih i dobrosusedskih odnosa čestitamo svim muslimanima veliki islamski praznik Kurban-bajram, kojim se muslimani širom sveta sećaju žrtve praoca Avraama, a svojim običajima ukazuju na značaj milosrđa, dobrotoljublja i čovekoljublja, i želimo im da ovaj praznik provedu u zdravlju, miru i ljubavi. Neka proslave naših verskih praznika budu povodi da se jedni s drugima upoznajemo i zbližavamo kako bi na dostojan način posvedočili da smo potomci istih praroditelja", istakao je patrijarh.

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Kurban-bajram. "U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Kurban- bajrama, uz iskrene želje da ga provedete sa najmilijima, porodicom i prijateljima u dobrom zdravlju i sa puno radosti", istakla je premijerka.

"Na dan velikog praznika, još jednom želim da poručim da nas samo zajedništvo i vera u prave vrednosti mogu sačuvati u vremenima punim izazova", navodi se u čestitki premijerke Brnabićeva.

Čestitku je uputio i šef srpske diplomatije, u kojoj je poručio da obeležavanje ovog praznika simbolizuje i slavi velikodušnost, milosrđe i uzajamno pomaganje, kao i istinske ljudske vrednosti jedinstva, tolerancije i solidarnosti.

"Neka nas ovaj praznik praštanja i međusobnog približavanja podseti da samo zajedno i složno, uz međusobno poštovanje i razumevanje, možemo savladati sve izazove i iskušenja sa kojima se suočavamo u današnjem vremenu", istakao je ministar Selaković u čestitki upućenoj Seadu Nasufoviću.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti čestitku povodom Kurban-bajrama.

Stefanović je takođe uputio čestitke reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije dr Seadu efendiji Nasufoviću, srbijanskom muftiji Islamske zajednice Srbije dr Abdulahu efendiji Numanu i muftiji beogradskom i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije majoru Mustafi efendiji Jusufspahiću. 

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je vernicima islamske vere praznik Kurban-bajram.

"Svim pripadnicima islamske zajednice upućujem iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama, sa željom da praznične dane provedu u zdravlju, blagostanju i miru sa svojim najmilijima. Ovaj veliki praznik kao simbol požrtvovanja neka podseti na neprolazne vrednosti zajedništva, praštanja i sloge jer to je najbolji put da se odgovori na sva iskušenja i izazove vremena u kom živimo. Želim da radost velikog praznika ispuni sva srca i domove ljubavlju i toplinom", poručila je Gojkovićeva. 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je svim građanima islamske veroispovesti predstojeći praznik Kurban-bajram.

"Svim pripadnicima Islamske zajednice u Vojvodini i Srbiji upućujem iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama, uz želju da praznik koji donosi mir i radost provedu u krugu porodice i prijatelja. Neka duh ovog praznika podseti na istinske vrednosti razumevanja, tolerancije i međusobnog poštovanja", naveo je Mirović u čestitki.

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović čestitao je velikodostojnicima, verskim službenicima i svim vernicima Islamske zajednice Kurban-bajram.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво