Читај ми!

Oni su dokaz da se trud i rad isplate – prvi na rang-listama na fakultetima otkrivaju kako do takvog uspeha

Koliko učenja, priprema, strepnje dok se ime ne pojavi na rang-listi za upis na fakultet. Kako se tek osećaju oni čije je ime i prezime prvo na listi? Tamara, Isidora, Milica i Stefan dokaz su da se trud i rad isplate.

Tamara, Isidora, Milica i Stefan – prvi na rang-listama za upis na fakultete. Tamara je završila Trinaestu beogradsku gimnaziju, na prijemnom ispitu Medicinskog fakulteta osvojila je svih 100 poena.

"Ja, u stvari, jako dugo nisam znala šta bih studirala i na kraju je pala odluka da to bude medicina iz tog razloga što je to veoma široka nauka, pruža veliki broj mogućnosti, tako da mislim da tu svako može da nađe nešto što ga interesuje", kaže Tamara Ilić.

Iako je bila vukovac u gimnaziji, kaže da nije mogla ni da pretpostavi da će biti prva na rang-listi.

"Stvarno sam se iznenadila i moji roditelji takođe, i baš sam se obradovala što se isplatio sav trud i rad", dodaje Tamara.

Da se svaki trud isplati, potvrđuje i Isidora, koja je na studije došla iz Niša. Šest meseci je marljivo spremala prijemni ispit kako bi upisala Arhitektonski fakultet u Beogradu. Među 567 kandidata, Isidora je osvojila najveći broj bodova.

"Zapravo moja odluka da upišem arhitekturu potiče iz rane mladosti kada sam imala svega 12 ili 13 godina iz razloga što je uvek bila neki spoj umetnosti i matematike koju sam ja veoma volela", Isidora Gavrilović.

I Stefan je imao maksimalan broj poena na prijemnom ispitu za Građevinski fakultet, međutim, to nije jedino njegovo interesovanje.

"Volim da čitam knjige i sviram gitaru, sviram u orkestru Kulturno-umetničkom društvu 'Abrašević' iz Kraljeva", naglašava Stefan Stanković.

Milica je upisala softversko inženjerstvo bez polaganja prijemnog ispita. Bila je oslobođena zbog rezultata koje je ostvarila na takmičenjima iz matematike i informatike. Osim brojevima, bavi se i karateom.

"Ja sam u suštini odlučila da ću upisati ovaj fakultet još pre nego što sam upisala srednju školu. Zato što sam shvatila da me interesuje samo programiranje i rešavanje problema", ističe Milica Mićić.

Ako ovi mladi ljudi budu vredni kao što su do sada bili, za četiri, pet ili šest godina bićemo bogatiji za još jednog doktora, arhitektu, inženjera građevine i programera. Vredi zapamtiti ova imena i lica.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво