Читај ми!

Kisić Tepavčevićeva u poseti Zavodu za smeštaj odraslih u Kragujevcu

Ministarka Darija Kisić Tepavčević je tokom posete Zavodu za smeštaj odraslih u Kragujevcu navela da su zaposleni posvećeni deinstitucionalizaciji, da je zdravstvena zaštita na visokom novou, a da ministarstvo daje punu podršku za poboljšanje te zaštite.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević posetila je Zavod za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" Kragujevac, gde je razgovarala sa korisnicima o uslovima života i njihovim potrebama, a sa zaposlenima o daljim koracima za unapređenje rada, navodi se u saopštenju ministarstva.

Prilikom posete obišla je sve objekte u kojima je smešteno 840 odraslih osoba, objekte namenjene za zdravstvenu zaštitu, socijalni rad i okupacione aktivnosti u okviru rehabilitacionih procesa, kao i ekonomiju Zavoda i plastenike sa povrćem. 

Ministarka je konstatovala da su zaposleni posvećeni deinstitucionalizaciji, te da se kroz radionice i sekcije intenzivno radi na razvoju znanja, veština i navika korisnika, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je uočeno, da je usluga zdravstvene nege i zaštite na visokom nivou i da obuhvata redovne preglede, zbrinjavanje akutnih bolesti, kontrolu uzimanja lekova, prevenciju zaraznih bolesti kroz redovnu vakcinaciju, kao i da je 90 odsto korisnika vakcinisano protiv kovida 19.

Ocenjeno je da je u narednom periodu potrebno kadrovsko jačanje i unapređenje smeštajnih uslova. 

Ministarstvo daje punu podršku projektu za poboljšanje zdravstvene zaštite u ustanovi i izgradnju prostora za grupnu psihoterapiju i stručno usavršavanje zaposlenih, za gasifikaciju i ugradnju solarnih panela, navodi se u saopštenju.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара