Читај ми!

Ogromna gužva na Gradini, najduže zadržavanje na izlazu iz zemlje u pravcu Grčke i Crne Gore

Drugi je vikend u julu što znači da su i gužve na granicama, jer su na put krenuli domaći turisti, ali i stranci koji su u tranzitu. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima na Horgošu na ulazu u zemlju se čeka do sat vremena, dok se na prelazima Gradina i Kotroman putnička vozila zadržavaju 40 minuta i na graničnom prelazu Preševo pojačan je saobraćaj ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj.

Na graničnom prelazu Gradina najviše je putnika u tranzitu koji idu put Turske. Reporter RTS-a javlja da su ogromne gužve, da se tokom prepodneva čekalo se oko sat vremena, međutim sada dolazi do zastoja jer su odmah posle bugarske granice radovi na izgradnji auto-puta.

Srpska carina i policija ulažu maksimalne napore, svih šest traka radi i trude se da sa minimalnom procedurom propuste vozila.

Za poslednja 24 sata granični prelaz Gradina je prošlo gotovo 30.000 putnika.

Na graničnom prelazu Preševo tokom noći granicu je prešlo oko 12.500 putnika. Otvoreno je po pet traka na ulazu i izlazu iz zemlje čeka se oko 40 minuta.

Na ulazu u zemlju tokom prepodneva najviše je bilo državljana Severne Makedonije koji dolaze u Srbiju zbog vakcinacije. Vozačima se preporučuje alternativni prelaz Prohor Pčinjski.

Na graničnom prelazu Batrovci, putnička vozila se na ulazu u zemlju zadržavaju oko trideset minuta. U poslednja 24 sata, u Srbiju je iz Hrvatske ušlo oko 20.000 putnika, i oko 6.000 automobila.

Otvoreno je šest traka na ulazu u zemlju, na izlazu iz Srbije nema zadržavanja vozila.

Putevi Srbije obaveštavaju vozače da se na putu Stara Pazova-Stari Banovci do 25. jula izvode radovi u toku svetlog dela dana, te da se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Sa Obilaznice oko Beograda za saobraćaj je zatvoren prolazak podvožnjakom ispod auto-puta, pa se saobraćaj sa Obilaznice oko Beograda, u smeru ka Beogradu, odvija preko petlje Tranšped.

Na putu Mijoska - granični prelaz Gostun do 31. decembra planirani su radovi na sanaciji klizišta Gračanica, uz naizmenično propuštanje vozila. Alternativni putni pravac je deonica Kolovrat - Jabuka.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

 

 

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво