Читај ми!

Ključeve stanova u Kraljevu dobilo 11 pripadnika službe bezbednosti i njihove porodice

Krov nad glavom u Kraljevu dobilo je 11 pripadnika službe bezbednosti i njihove porodice. Ključeve stanova uručila im je premijerka Ana Brnabić. Stanovi se nalaze u naselju Voćareve livade, gde će biti izgrađena tri stambena bloka sa više od 940 stanova.

Prvi stambeni blok sa 200 stanova je već završen u Voćarevim livadama a biće izgrađena još dva sa 740 stanova. Ukupna vrednost projekta je 776 miliona dinara bez PDV-a. Vlada Srbije je uložila i dodatnih 370 miliona dinara za uređenje komunalne infrastrukture, pre svega pristupnih saobraćajnica, velikog javnog parking prostora, kao i javne rasvete.

Od 200 stanova koji će narednih dana biti useljeni, više od stotinu je dvosobnih, pogodnih za mlade bračne parove i porodice.

"Radim u MUP-u 19 godina, imam sina studenta druge godine Filološkog fakulteta u Kraljevu. Ovom prilikom u svoje ime i ime svojih kolega želim da se zahvalim Vladi Republike Srbije. Veoma smo srećni, hvala!", zadovoljna je nova vlasnica stana, Dragana Stevanović zaposlena u MUP-u.

Inače uređenu i opremljenu lokaciju su gradske vlasti uručile Vladi Srbije bez naknade tako da je cena izgradnje u Kraljevu oko 400 evra po kvadratnom metru bez PDV-a. Stanovi su jeftini i pristupačni posebno za mlade bračne parove. Oni se otplaćuju na 30 godina, tako da za jedan stan od 56 kvadrata, mladi bračni par mora da daje mesečnu ratu kredita od oko 80 evra.

Brnabić: Nove investicije u Kraljevu za bolji život

Premijerka Ana Brnabić je čestitala svima koji su u Kraljevu dobili stanove i naglasila da je Kraljevo grad gde će se Vlada uključiti u još dva velika, kapitalna projekta. U pitanju je izgradnja Moravskog koridora i opremanje i završetak aerodroma "Morava". To će, kako je ocenila, privući velike investitore u Kraljevo, popraviti životni standard građana, samim tim i pripadnika bezbednosti, pogotovo onih koji će u tom gradu dobiti stanove.

"Tako se paralelno gradi svakodnevno "Moravski koridor", auto-put će promeniti sve, dovešće investitore, život u Kraljevu će postati mnogo, mnogo bolji. Još jednom hvala vam na svemu što činite", rekla je u Kraljevu Brnabićeva.

Vulin: Srbija želi da se oduži pripadnicima službi bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ukazao je da država na ovaj način želi da se pripadnicima službi bezbednosti oduži za požrtvovanost i dvadesetčetvoročasovni rad za bezbednost građana.

"Svi vi, bez obzira da li ste vojska, policija, zaposleni u Ministarstvu pravde, Bezbednosno-informativnoj agenciji, odlučili ste da svoj život posvetite Srbiji", naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, došlo je vreme da se Srbija oduži pripadnicima službi bezbednosti jer su bili tu kada je teško i biće tu kada bude teško, a da ništa zauzvrat ne traže.

Stefanović: Uniforme i boje zemlje nose s ponosom

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je poručio da je važno da se ne setimo pripadnika snaga bezbednosti samo kada je teško, već da im uvek pokazujemo zahvalnost.

"Danas je 22 godine od bitke na Košarama. To su 22 godine od velike borbe, koja treba da ostane u našem sećanju, a u kojoj su se pripadnici naše vojske herojski borili i pokazali koliko su vojnička čast, požrtvovanje i ljubav prema otadžbini važni. To i danas važi za pripadnike naše vojske, za pripadnike policije, BIA i drugih službi bezbednosti", rekao je Stefanović.

Kako je istakao, oni svoju uniformu i boje naše zemlje na njoj nose s ponosom. "Vi nastavite da se borite za Srbiju onako kako ste to uvek i radili. Neka vam se deca i unuci rađaju u ovim stanovima", poručio je Stefanović.

Uručenju ključeva prisustvovali su i direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво