Читај ми!

Priprema terena za novu zgradu Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, mesto će naći četiri fakulteta

Raščišćavanjem postojećih objekata, stare škole, počela je priprema terena za podizanje nove zgrade Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Srbi na Kosovu i Metohiji istrajavaju u nameri da sačuvaju svoje institucije. Zato se u severnom delu Kosovske Mitrovice planira izgradnja nove zgrade Univerziteta.  

Raščišćavanjem postojećih objekata, stare škole, počela je priprema terena za podizanje nove zgrade Univerziteta. 

Rektor Univerziteta Zdravko Vitošević rekao je da će na 9.500 kvadratnih metara korisnog prostora biti četiri fakulteta – Prirodno-matematički, Ekonomski, Pravni i Fakultet umetnosti.

U projektu koji je izradio Tehnički fakultet planiran je centralni laboratorijski prostor za multifunkcionalni deo, gde će moći da se obavljaju najsavreminiji radovi.  

"Zgrada će imati pet spratova i biće povezana sa prostorom gde je Fakultet tehničkih nauka i možemo reći da niče jedan mali kampus u centralnom delu Mitrovice. Ovaj mali kampus biće upriličen sa prostorima za studente, 9.500 studenata je orijentisano prema ovoj zgradi i nadamo se brzom useljenju", rekao je Vitošević.

Prema njegovim rečima, ove godine 52. generacija upisuje neki od programa. "Mi smo akreditovali 96 programa na naših 10 fakulteta na tri nivoa akademskog studiranja", istakao je Vitošević.  

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво