Читај ми!

Čuveni sportski komentator RTS-a Dragan Nikitović dobio ulicu u Beogradu

Odbornici Skupštine grada Beograda odlučili su da se Osiječka ulica u opštini Čukarica preimenuje u Ulicu Dragana Nikitovića, koji je bio sportski komentator i novinar.

Odlučeno je i da jedna ulica u Rakovici nosi ime nastradalog policajca Milana Vujovića.

Leskovačka ulica u Lazarevcu biće preimenovana u Ulicu Saše Ivankovića, pripadnika Vojske Srbije koji je stradao 16. aprila 1999. godine prilikom napada terorista na jedinicu u rejonu karaule "Košare", dok će Ulica Mali Leskovac na teritoriji opštine Palilula biti preimenova u Ulicu irisa.

Odlučeno je i da spomenik Branku Pešiću bude podignut na Velikom trgu u Zemunu.

Takođe je odlučeno da se postavi spomen-klupa Edvardu Rusjanu na platou fontane kod Ulice vojvode Bojovića na opštini Stari grad i da se parkovska površina na kojoj bi bilo podignuto spomen-obeležje nazove parkom slovenačkog pilota Rusjana.

Odbornici su usvojili i Plan upravljanja otpadom grada Beograda u periodu od 2021. do 2030. godine, Akcioni plan za zeleni grad, Plan kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd, kao i Odluku o uslovima i načinu finansiranja projekata od javnog interesa iz oblasti zaštite životne sredine, a koje realizuju udruženja na teritoriji grada Beograda.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво