Читај ми!

Univerzitet u Kragujevcu među najboljima na svetu u oblasti kliničke medicine

Treću godinu zaredom Univerzitet u Kragujevcu rangiran je na Šangajskoj listi u oblasti kliničke medicine. Istraživači Fakulteta medicinskih nauka uspeli su da sačuvaju mesto na prestižnoj akademskoj listi i svojim naučnim radovima obezbede poziciju između 201. i 300. mesta.

Među 1.000 najbolje rangiranih visokoškolskih ustanova iz celog sveta, kragujevački Fakultet medicinskih nauka. Naučni radovi profesora i istraživača tog fakulteta, objavljeni u međunarodnim časopisma, treći put su ga svrstale u prestižno naučno društvo.

"Što znači da sve ono što mi ispitujemo, istražujemo u bazičnoj medicini, možemo da sutra primenimo u budućnosti i na praksu, u klinici, na pacijentima", navodi doc. dr Nevena Jeremić sa Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu.

U medicinskim laboratorijama svakodnevno se obavljaju istraživanja i ogledi. Iz njih je proisteklo oko 200 naučnih radova, citiranih u stručnim časopisima.

Za rangiranje na Šangajskoj listi, kriterijumi su i predavači, dobitnici Nobelove nagrade, kao i strani studenti. Zato je nedavno akreditovan studijski program farmacije na engleskom jeziku.

"Tako da sam siguran da ćemo to uraditi u narednom periodu i za integrisane akademske studije medicine, možda i za Visoku školu i na taj način povećati broj i regionalni uticaj", navodi prof. dr Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu.

Stalno ulaganje Fakulteta medicinskih nauka u kvalitet i znanje, prepoznato je i visoko vrednovano u naučnom svetu. Na Fakultetu planiraju nova istraživanja i učešće u što većem broju međunarodnih projekata, sa ciljem da se, pored kliničke medicine, na Šangajskoj listi nađu i druge oblasti.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи