Читај ми!

Najveći javni čas matematike u istoriji – priprema za malu maturu

U sredu i četvrtak Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu održaće najveći javni čas matematike. Reč je o besplatnim onlajn pripremama za malu maturu, odnosno za test iz matematike. Do 10.000 osmaka moći će istovremeno da pristupi časovima.

Docent doktor Goran Radojev kaže da će biti održana dva časa priprema za malu maturu i to za testove iz matematike.

"Osmaci koji su zainteresovani da prisustvuju tom času ne moraju da se prijavljuju, nego je potrebno da odu na zvaničan sajt Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu ili Departmana za matematiku i informatiku dmi.rs i na stranici nađu odgovarajuće linkove, kliknu na link za sredu, recimo sutra i pristupiće automatski času", objasnio je Radojev.

Naglasio je da će u sredu i četvrtak moći do 10.000 osmaka istovremeno da pristupi časovima zahvaljujući Majkrosoftovoj platformi.

"Zbog toga smo mi te časove nazvali najvećim javnim časom matematike u istoriji, s obzirom na to da ne verujem da su u Srbiji i šire održani takvi časovi", rekao je Radojev.

Dodao je da će se proći kroz kompletno gradivo koje se polaže na maloj maturi, tako što će se raditi, i u sredu i u četvrtak, nekoliko testova iz prethodnih godina.

Postavljanje pitanja tokom časa

"Proći ćemo kroz sve zadatke, analiziraćemo na koji način se može pristupiti zadacima, da li postoji više rešenja, da ih objasnimo, posebno da ukažemo na greške koje se najčešće pojavljuju. Ukazaćemo na te greške kako bi se one izbegle na samoj maloj maturi", naveo je Radojev.

Moći će i da se postavljaju pitanja tokom časa, u svakom trenutku svaki osmak može da postavi pitanje u vezi sa zadatkom.

Taj čas će biti snimljen i postavljen na sajt fakulteta, tako da će i oni koji nisu prisustvovali moći da pogledaju.

"Verujem da će ovo biti jedna vrsta pomoći ne samo osmacima nego i roditeljima koji su zabrinuti za uspeh svoje dece na maloj maturi. Želimo, kao ozbiljna obrazovna institucija, da doprinesemo obrazovanju mladih. Ovo je prva godina da držimo pripreme za malu maturu i mislim da će to biti praksa narednih godina", poručio je Radojev.  

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво