Читај ми!

"Uzmi račun i pobedi" – građani odlučili kako će potrošiti 180.000 evra

Građani su izabrali kako će potrošiti nagradu od 180.000 evra u devet najaktivnijih lokalnih samouprava u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", saopštila je Vlada Srbije.

Uz 60 automobila i 12 stanova za najsrećnije učesnike, u prethodnom ciklusu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" devet najaktivnijih opština i gradova osvojilo je po 20.000 evra za lokalna ulaganja po izboru građana.

Stanovnici Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Srbobrana, Kule, Bačke Palanke, Pančeva, Savskog venca, Vranja i Vrbasa, koji su poslali najviše računa i slipova u nagradnoj igri, odlučili su sa više od 85.000 glasova da osvojeni nagradni fond usmere na potrebe najmlađih sugrađana, renoviranje vrtića, terena i igrališta, ali i druge vredne projekte koji će u njihovim sredinama unaprediti kvalitet života.

Glasanje je bilo organizovano od 6. do 28. maja preko nacionalnog portala uzmiracun.rs, a najvredniji su bili stanovnici Blaca, koji su sa 6.702 glasa odabrali projekat renoviranja amfiteatra za oko 1.000 studenata Akademije strukovnih studija koja je jedan od pokretača života u lokalnoj zajednici.

Budući da je jedino vozilo Doma zdravlja u Dimitrovgradu u kvaru, građani su najveći broj glasova dodelili upravo nabavci novog, dok je u Srbobranu pobedila izgradnja modernog igrališta za najmlađe stanovnike.

Građani iz opština Savski venac, Kula i Vrbas novac su opredelili za ulaganja u vrtiće i osnovne škole. Mališane predškolske ustanove "Jelena Anžujska" u Beogradu obradovaće nove ljuljaške, klackalice i preostali dečji mobilijar, a učenike osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bačkom Dobru u Vrbasu novi sportski teren.

U Kuli je ubedljivu pobedu sa 5.533 glasa odnela rekonstrukcija jedinog vrtića "Čuvari osmeha" kako bi veći broj dece na listi čekanja mogao da upiše predškolski program.

U Pančevu, sportsko-rekreativni centar "Mladost" dobija novo igralište za najmlađe, a omiljeno mesto za igru u blizini jezera Tikvara u Bačkoj Palanci dobiće nove konstrukcije i atraktivne dečje igračke.

U takmičenju u kojem je učestvovala ukupno 181 lokalna samouprava, grad Vranje je apsolutni pobednik, s obzirom da je svaki građanin u proseku poslao pet koverata.

Vranjanci su odlučili da ulože u uređenje platoa ispred spomenika oslobodiocima Vranja i sanaciju mozaika Mapa Vranja koji je decenijama bio simbol gradskog trga, ali je tokom godina vidno oštećen i slomljen.

Cilj takmičenja gradova i opština, koje su organizovali Vlada Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa NALED-om, bio je da na praktičan način pokaže direktnu vezu između borbe protiv sive ekonomije i unapređenja kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво