Читај ми!

Dodeljene Virtus nagrade za filantropiju za 2020.

Četrnaestu godinu zaredom Trag fondacija dodelila je Virtus nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prethodne godine činili dobra dela.

Kompanije koje su dobile Virtus nagrade pokretale su i podržavale filantropske inicijative i tako doprinosile razvoju zajednica u kojima žive i posluju, kao i smanjenju posledica krize izazvane pandemijom kovida 19.

Dobitnik Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija "MK Grup" za donacije ukupne vrednosti veće od milion evra, namenjene nabavci medicinske opreme za zdravstvene ustanove, humanitarnih paketa hrane za socijalno ugrožene građane, transportu dece za potrebe lečenja u inostranstvu, podršci deci bez roditeljskog staranja, kao i ustanovama i organizacijama koje deluju u oblasti kulture.

Kompaniji "iFront" iz Beograda (deo kompanije "Blek rok") je dodeljena Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, dok je Nagradu za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora osvojila Rajfajzen banka.

Mikropreduzeće iz Beograda "Si-Si-Es solušns" dobitnik je Nagrade za malo i srednje preduzeće, dok je Nagrada za individualni doprinos filantropiji uručena Aleksandru Aleku Kavčiću iz Beograda, pronalazaču i profesoru na Univerzitetu Karnegi Melon u Sjedinjenim Američkim Državama, za doprinos unapređenju osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji. 

Dobitnici specijalnih nagrada su: "Delta Holding" i "Ikea" za doprinos rodnoj ravnopravnosti, kao i Poslovni sistem Mihajlović iz Paraćina za dugoročni doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje.

Mirjani Mutuc, knjigovođi iz Novog Sada, pripala je nagrada za individualni doprinos smanjenju siromaštva, dok su Selma Hasić Manić i Nerma Zekić Hoćanin iz Novog Pazara, dobitnice nagrade za mlade filantropkinje.

Virtus nagrada za filantropiju je ustanovljena 2007. godine, s ciljem da se prepoznaju i podrže predstavnici poslovnog sektora, građani i građanke, koji svojim filantropskim aktivnostima strateški i dugoročno doprinose razvoju zajednica u kojima žive i posluju.

Priznanje za 2020. godinu je dodeljena uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (Ju-Es eid), Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво