Читај ми!

Pomozimo Saneli, majci troje dece, da pobedi tešku i progresivnu bolest

Kragujevčanka Sanela Trifunović boluje od teškog oblika mišićne distrofije od 2015. godine. Stanje joj se naglo pogoršalo posle rođenja trećeg deteta u junu prošle godine. Jedino rešenje je transplantacija matičnih ćelija u Turskoj, ali porodica nema mogućnosti da finansira lečenje.

Sanela boluje već šest godina, do trećeg porođaja bila je radno aktivna, ali pre osam meseci bolest počinje naglo da se pogoršava - gubi osećaj i u gornjim i donjim ekstremitetima, otežano diše, teško hoda i ima jake bolove. Ipak se ne predaje, pomažu joj porodica i prijatelji, posebno u nezi osmomesečnog sina Lazara.

"Ja, sestra i tata pomažemo mami oko čuvanja bebe i oko kućnih poslova. Nadam se da će ona što pre da ode na lečenje i da će što pre da ozdravi", kaže sin Veljko.

Sanela do sada nijednom nije mogla u Tursku na lečenje, jer je cena tretmana 10.000 evra, a tokom svakog odlaska moraju se obaviti dva tretmana.

Koliko će ih biti, zavisiće od njenog stanja. Neophodni su joj i fizikalna terapija, lekovi i ortopedska pomagala.

"Meni je potreban novac za lečenje matičnim ćelijama u Turskoj ,mnogo mi je kratak rok za skupljanje novca. Imam distrofiju mišića to je teška i progresivna bolest", poručuje Sanela.

Ova porodica živi u iznajmljenoj kući, a radi samo Sanelin muž. Prijatelji i humani Kragujevčani nekoliko puta su organizovali bazare, ali nije prikupljeno dovoljno novca za lečenje.

Tijana Mitrović iz Kragujevca apeluje na sve ljude da pomognu ovoj divnoj ženi i humanitarki.

"Da se mi sada potrudimo i izađemo joj u susret kako bi otišla na lećenje", kaže Tijana.

Jedino čemu se Sanela nada je ozdravljenje, ali i želja da se potpuno vrati svojim majčinskim obavezama i svakodnevnom životu.

Možemo da pomognemo i svi mi slanjem SMS poruke 1012 na 3030.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво