Читај ми!

Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Državni zvaničnici Srbije čestitali su Ramazanski bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

Povodom Ramazanskog bajrama u sredu su čestitke uputili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je na sednici parlamenta Ramazanski bajram svim pripadnicima muslimanske zajednice u Srbiji.

"Dozvolite mi na početku da u ime Narodne skupštine poglavaru i svim pripadnicima muslimanske zajednice u Srbiji poželim da radost Ramazanskog bajrama provedu u dobrom zdravlju sa svojim bližnjima, komšijama i prijateljima i da zajedno radimo za bolju budućnost Srbije negujući vrline mira i tolerancije", rekao je Dačić na sednici.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je Reis ul ulemi Islamske zajednice Srbije dr Seadu efendiji Nasufoviću povodom Ramazanskog bajrama čestitku u kojoj njemu i verskim službenicima i vernicima Islamske zajednice želi da praznike provedu u miru i blagostanju.

"Neka vaše molitve i odricanja tokom proteklog meseca posta budu impuls izgradnji još čvršćeg prijateljstva i sloge u našoj zajedničkoj borbi protiv koronavirusa i daljem napretku naše Srbije", poručio je Sefanović.

Čestitke je uputio i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti i poželeo im je da praznike provedu s porodicama u miru, radosti, duhovnom blagostanju i svakom istinskom dobru.

Muftiji beogradskom i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije majoru Mustafi efendiji Jusufspahiću Stefanović je uputio iskrene čestitke.

"I u ovoj godini, koja će ostati upamćena po pandemiji, upućeni smo jedni na druge, ujedinjeni u strpljenju i istrajnosti, zato neka nas, kao i do sada, u svim životnim iskušenjima, vodi ljubav i radost, uzajamno poštovanje i razumevanje, istinoljubivost i pravednost. Sa željom da i ovaj Bajram dočekate u dobrom zdravlju i sreći okruženi Vašom porodicom i prijateljima, još jednom upućujem iskrene čestitke", naveo je Stefanović u čestitki.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije veliki verski praznik Ramazanski bajram.

"Poruke mira, razumevanja i sloge neka budu vodilje tokom bajramskih dana. Ovo je prilika da sa ponosom istaknemo da su međuverski i međuetnički sklad, vrednosti koja naša zajednička država baštini kroz istoriju", poručio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da načela koje afirmiše Ramazanski bajram, poput međusobnog poštovanja, solidarnosti i zajedništva, treba da budu nadahnuće i podsticaj da se istraje na putu razumevanja i uvažavanja različitosti, koje nas obogaćuju u civilizacijskom, kulturološkom i svakom drugom smislu.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti i da praznik provedu u zdravlju i miru.

"Praznici nas uvek podsete na to da je najvažnije da budemo jedni drugima prijatelji. Želim da praznik, provedete sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama u nadi da će ovaj veliki dan doprineti uzajamnom uvažavanju, toleranciji i međusobnom poštovanju. U svoje ime i u ime opštine Gračanica čestitam vam predstojeći Ramazanski bajram", poručio je Popović, saopšteno je iz opštine Gračanica.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je svim građanima Srbije islamske veroispovesti čestitao Ramazanski bajram uz želju da ga proslave u zdravlju i radosti sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima.

"U izazovnim vremenima u kojima živimo podrška, tolerancija i solidarnost su najvažnije vrednosti koje treba negovati, a međusobno uvažavanje i poštovanje smernice koje treba slediti", poručio je Pašalić u čestitki.

Ministarka pravde Maja Popović čestitala je Ramazanski bajram Rijasetu Islamske zajednice Srbije, Islamskoj zajednici u Srbiji i građanima muslimanske veroispovesti.

"Neka Bajram u svakom čoveku utvrdi večne vrednosti ljubavi, sloge, poštovanja, tolerancije, kako bismo svi zajedno doprineli napretku Srbije i čovečanstva u vreme velikih izazova", napisala je ministarka i poželela vernicima da praznik provedu u sreći, miru i blagostanju, okruženi porodicom i prijateljima.

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, muftiji beogradskom Mustafi Jusufspahiću i svim članovima Islamske zajednice u Beogradu i celoj Srbiji.

"Srdačno vam čestitam prvi dan Bajrama i završetak svetog muslimanskog meseca posta Ramazana u 1442. hidžeretskoj godini. Želim vam da ovaj najveći islamski praznik provedete na tradicionalan način, uz vekovne običaje koji nas podsećaju na važnost porodice, uzajamne ljubavi i zajedništva", naveo je Radojičić. 

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво