Читај ми!

Najboljim srednjoškolcima u Vojvodini po 40.000 dinara

Stotinu najboljih učenika iz izbeglih i raseljenih porodica koje žive u Vojvodini, dobilo je po 40.000 dinara. U pitanju je jednokratna pomoć koju već nekoliko godina dodeljuje Vlada Vojvodine.

Luka Kecman jedan je od srednjoškolaca, koji je nakon rata dom pronašao u Zmajevu. Danas je jedan od najboljih đaka u školi i jedan od onih koji su dobili ugovore o jednokratnoj pomoći.

"Idem u Tehničku školu 'Mihajlo Pupin' u Kuli, odličan sam učenik, u osnovnoj školi sam ima posek 5.00, i ova pomoć će mi dosta značiti za dalje školovanje", kaže Luka Kecman, nagrađeni učenik.

Na sličan način i ostali dobitnici planiraju da potroše dobijeni novac.

"To je za nas kao neki podsticaj - vetar u leđa da i dalje budemo dobri, da se trudimo i ostavarimo dobre rezultate", kaže Tijana Doroški, nagrađena učenica.

"Znači nam u smislu da ćemo da nastavimo da se trudimo i dalje i budemo najbolji što možemo", kaže Milica Radaković, nagrađena učenica.

Pomoć srednjoškolcima jedan je od dva podsticajna programa Fonda za izbegla i raseljena lica.

"Za ove namene smo izdvojili četiri miliona dinara, i od kada smo počeli da realizujemo ovaj javni poziv do sada je preko sedamsto srednjoškolaca dobilo ovu vrstu pomoći. Kada u to uključimo i tri stotine studenata koji su dobili jednokratnu finansijsku pomoć, dakle radi se o preko hiljadu srednjoškolaca i studenata koji su na ovaj način nagrađeni", kaže Duško Ćutilo, direktor Fonda za za izbegla i raseljena lica.

Ove godine u budžetu Fonda za izbegla i raseljena lica je 30 odsto više novca, pa iz Vlade Vojdovine najavljuju još sličnih akcija.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво