Читај ми!

Kopaonik kao Alpi, skijanje i u maju

Zimska turistička sezona zvanično je na Kopaoniku završena 18. aprila. Zbog vremenskih prilika, pre svega snega, skijalište i hoteli ponovo su otvoreni tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, pridržavajući se svih epidemijskih mera. Skijanje u maju u Evropi je inače privilegija samo onih koji posećuju ski-centre u alpskim zemljama, na glečerima, na visini od preko 3.000 metara. Ta prilika ovih dana pružena je gostima Kopaonika.

Na prolećnom snegu na Kopaoniku trenutno uživa oko 3.000 turista. Pored domaćih gostiju, tu su i posetioci iz Makedonije, Crne Gore i Italije.

Utabanog snega na stazama ima dvadesetak centimetara, što je dovoljno za prolećno skijanje. Radi i bob na šinama i ski-vrtić.

"Zahvaljujući snežnim uslovima, ovo je prvi put da Skijalište Srbije u maju otvori svoja skijališta. Trenutno u Ski-centru Kopaonik rade tri instalacije: Karaman greben, Pančićev vrh i Krst i pet staza", kaže Darko Jovanović, rukovodilac Ski-centra Kopaonik.

Hotelijeri su delili praznične poklone, a organizovano je takmičenje za najlepše uskršnje jaje na Kopaoniku.

Za sve one koji žele da panoramski razgledaju Kopaonik, radi žičara Pančić-ekspres.

Za deset minuta vožnje stiže se do najvišeg vrha ove planine, na 2.017 metara nadmorske visine, odakle se pruža jedan od najlepših pogleda u Srbiji.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво