Konačan raspored budućih srednjoškolaca

U osnovnim školama u Srbiji objavljen je konačan raspored učenika po srednjim trogodišnjim i četvorogodišnjim stručnim školama i smerovima gimnazija.

U ponedeljak i utorak, 7. i 8. jula, od 8 do 15 sati učenici koji su primljeni u određenu srednju školu podnose originalna dokumenta za upis.

Đaci koji ne budu raspoređeni u prvom krugu, imaće šansu da konkurišu u srednje škole u kojima je posle prvog kruga ostalo slobodnih mesta.

Spisak slobodnih mesta objaviće osnovne škole 8. jula od 16 časova, a neraspoređeni učenici podnose prijavu sa željama za upis dan kasnije, od 9 do 15 časova.

Konačni raspored đaka po školama biće objavljen 11. jula, i oni će se istog dana i upisivati.

U srednju školu učenike mogu upisati i roditelji, a za upis su potrebni: prijava, originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, koji može biti stariji od šest meseci i lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova, ako su potrebni za obrazovni profil, diplome i drugi dokazi o posebnim dostignućima.

U Ministarstvu prosvete podsećaju da je upis u prvu godinu besplatan, to jest da školama ne treba da se plati nikakva nadoknada.

Upis učenika sa posebnim sposobnostima za umetnost, matematiku, fiziku, jezike, završen je početkom juna.

Ove godine je za oko 81.000 osmaka predviđeno 86.000 mesta, u gimnazije može da se upiše oko 18.000 đaka, 42.000 mesta rezervisano je za četvorogodišnje obrazovne programe, a 21.000 mesta za trogodišnja zanimanja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво