Читај ми!

Vaskrs na Kosovu i Metohiji obeležava se u miru

U svim pravoslavnim hramovima i crkvama na Kosovu i Metohiji služena je vaskršnja liturgija, a vladika raško-prizrenski Teodosije ponoćnu liturgiju služio je u crkvi Uspenja presvete Bogorodice u srednjovekovnom manastiru Gračanica.

Vernici i sveštenstvo vaskrs Isusa Hrista dočekuju u miru. Poruku mira i Srbima i Albancima poslao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je Vaskrs dočekao sa vernicima i sveštenstvom u Gračanici i Babinom Mostu.

Pozvao je srpski narod da opstane sa svojim ognjištima i poručio da država Srbija ulaže sve napore da im omogući lakši bolji život.

"Iz mnogostradalniog srpskog sela Babin Most, ovde na centralnom Kosovu i Metohiji, čestitam najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs. Vaskrs koji označava pobedu života na smrću, neka i ovde u ovom prelepom selu označi novi početak i novi život, da više Babin Most ne bude poznat po brojnim etnički motivisanim napadima na Srbe, njihovu imovinu i ovu prelepu crkvu, nego da upravo Babin Most kao multietničko mesto postane paradigma budućih odnosa srpskog i albanskog naroda", rekao je Petković.

Preneo je žiteljima Babinog Mosta da opstanu i ostanu na svojim vekovnim ognjištima a da će država Srbija učiniti sve, kao što čini da im život olakša, ne samo kroz finansijske pakete pomoći, ne samo tako što gradimo nove bolnice, škole, puteve nego i tako što brine o njihovoj budućnosti.

"Neka današnji praznik jednostavno donese mir svima koji nam je preko potreban i da pošaljem poruku Mira i Srbima i Albancima jer samo tako možemo da izgradimo budućnost. Ovde u ovoj porti danas ima više dece nego nas odraslih to je najbolji pokazatelj da ovo mesto ima budućnost i za tu budućnost zajedno da se borimo", kazao je Petković. 

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи