Читај ми!

Vučić: Duh Vaskrsa inspiracija da srčano radimo na razvoju Srbije i SPC

Večna radost Vaskrsenja neka bude izvor nadahnuća da u vremenima bremenitim različitim izazovima i teškoćama uvek damo pravi odgovor, navodi se u vaskršnjoj čestitki predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Najradosniji hrišćanski praznik ove godine dočekujemo snažniji nego ranije, istakla je premijerka Ana Brnabić. Čestitke uputili ministri i direktor Kancelarije za KiM.

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru, saopštila je pres služba predsednika. 

U čestitki se kaže: "Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima radosno čestitam najveći hrišćanski praznik - Vaskrs Gospoda Isusa Hrista".

"Večna radost Vaskrsenja neka bude izvor nadahnuća da u vremenima bremenitim različitim izazovima i teškoćama uvek damo pravi odgovor, svedočeći da smo dostojni potomci Stefana Nemanje, Svetoga Save i svih drugih svetih srpskog naroda", naveo je predsednik, čestitajući praznik.

Duh Vaskrsa neprekidna je inspiracija da svi zajedno srčano i posvećeno radimo na dobru i razvoju Republike Srbije, Srpske pravoslavne crkve i vaskolikog srpskog naroda, ističe se u čestitki.

"Čestitajući Vam Vaskrs, želim da Gospod izlije obilje svoga blagoslova na našu Otadžbinu i Svetu Crkvu.

Hristos vaskrse!", naveo je predsednik Vučić.

Brnabić: Naradosniji hrišćanski praznik dočekujemo snažniji nego ranije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i građanima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"Najradosniji hrišćanski praznik ove godine dočekujemo snažniji nego ranije i sa verom i nadom da ćemo se vratiti načinu života koji nam je pružao radost susreta sa bližnjima", navela je u čestitki.

U protekloj godini pokazali smo da zajedno možemo da premostimo i savladamo izazove koje je svetu donela pandemija i da se snažno borimo za život i zdravlje svakog čoveka, jer je zdravlje najveća vrednost i blago, navela je premijerka u čestitki.

"Pokazali smo da su solidarnost, odgovornost i empatija vrline koje moramo da negujemo i prenosimo mladim generacija i da tako gradimo bolju budućnost za celo društvo i sve ljude", istakla je ona.

"U svoje lično ime i u ime svih članova Vlade Srbije, čestitam građanima Uskrs i želim da ovaj praznik provedu u miru i zdravlju, sa svojim porodicama i prijateljima", navela je Brnabić, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Dačić: Okrenuti se zajednistvu i solidarnosti

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je Vaskrs patrijarhu Porfiriju, sveštenicima i monasima Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima.

"Neka nas ovaj veliki dan podseća na to da život uvek odnosi pobedu nad smrću i neka nam ulije nadu i snagu da se izborimo sa nevoljama koje i danas prete zdravlju i životu naših ljudi.

U danima Vaskrsa moramo da se okrenemo zajedništvu i solidarnosti sa svojim bližnjima jer to je jedini put da naši životi budu ispunjeni i dostojanstveni.

Najsrdačnije vaskršnje čestitke upućujem posebno našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji i želim im da dane velikog praznika provedu u miru i nadi u bolJe dane koje ćemo svi zajedno dočekati u slozi i pažnji jednih prema drugima", navodi se u čestitki Dačića, saopšteno je iz parlamenta.

Selaković: Sa verom u bolje sutra

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu, kao i svim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru, uputio srdačne čestitke sa željom da ga provedu u dobrom zdravlju, miru, praštanju, i sa verom u Boga i bolje sutra.

"Vašim nedavnim izborom na patrijaršijski presto, Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici dobili su odvažnog duhovnog vođu koji je spreman da se, u ovim izazovnim vremenima, odlučno suoči sa svim iskušenjima pred kojima se nalaze naš narod i Crkva.

Na ovaj praznik dozvolite mi da naglasim svoje uverenje da ćete dostojnim i savesnim upravljanjem Srpskom pravoslavnom crkvom, mudrim rečima i delima, širiti duh jedinstva i solidarnosti između Crkve i države na putu zaštite i očuvanja naše tradicije, vere i identiteta, naročito u kontekstu zajedničkih briga za naš narod i srpsku duhovnu baštitu na Kosovu i Metohiji i u regionu", poručio je u čestitki Selaković. 

Vulin: Negujmo zajedništvo 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je Vaskrs srpskom patrijarhu Porfiriju i svim vernicima koji ovaj najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru, uz želju da nam i ove godine da snagu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri slavimo pobedu života i da u toj radosti negujemo i jačamo naše zajedništvo.

"Srpska pravoslavna crkva okuplja sve Srbe gde god da žive i čuva posebnost našeg naroda. Veličina naše crkve, baš kao i našeg naroda, ne meri se brojnošću ili bogatstvom, već snagom uverenja i istrajnošću sa kojom čuvamo vrednosti zbog kojih postojimo", naveo je Vulin. 

Petković: Kosovo i Metohija je naše saborno odredište

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je patrijarhu Porfiriju, episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji čestitku - Hristos Vaskrse.

"Vaskrs je izvorno nadahnuće hrišćanskih vrednosti, a put vaskrsenja je jedini put koji imamo. Hristova pobeda za nas je jedina nada, koja nam u svom jedinstvenom značenju uvek i iznova poručuje da istrajemo u afirmaciji dobra, ne gubeći veru u bolje i srećnije sutra i u novi život, koji uvek dolazi posle stradanja", ističe se u čestitki.

Posebno je važno da nam danas ove univerzalne vrednosti budu put i putokaz na Kosovu i Metohiji, koje jeste naše pamćenje, naše saborno odredište, gde čuvajući uzvišene domete ljudskog duha, mi čuvamo sebe i temeljimo našu budućnost, naveo je Petković.

Vaskrs je čestitao i zaštitnik građana Zoran Pašalić ukazavši da solidarnost i tolerancija predstavljaju glavne adute u suočavanju sa izazovima vremena u kojem živimo.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je čestitku patrijarhu Porfiriju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima sa željom da im Vaskrs ulije snagu da prevaziđu sve teškoće ovog vremena. 

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво