Читај ми!

Obezbeđena sredstva za gradnju škole u Cernici

Ministarstvo za povratak i zajednice u kosovskoj vladi obezbedilo je sredstva za gradnju nove škole za srpske đake i nastavnike u Cernici kod Gnjilana, koji deceniju i duže nastavu izvode u privatnoj kući.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić preneo je srpskim žiteljima Cernice da je bilo proceduralnih poteškoća u vezi rešavanjem problema izgradnje nove školske zgrade.

"Ministarstvo za zajednice i povratak je obezbedilo novčana sredstva za izgradnju škole i učinićemo sve da proceduralne probleme otklonimo kako bi se što pre krenulo sa izgradnjom nove škole. Đaci i nastavno osoblje nisu zaslužili da rade u ovakvim uslovima i ja iskreno verujem da će početak nove školske godine dočekati u novoj zgradi", rekao je Rakić tokom susreta sa žiteljima Cernice.

Naveo je da je obaveza stvaranje jednako dobrih uslova za obrazovanje svim učenicima, bez obzira da li oni pohađaju školu u Cernici, Severnoj Mitrovici, Gračanici, Štrpcu, Orahovcu.

"Svuda tamo gde bude bilo i jednog srpskog đaka, mi ćemo raditi na tome da uslovi učenja budu za sve podjednako dobri", kazao je Rakić.

U Cernici je na zahtev meštana dogovorena rekonstrukcija četiri kuće koje su u lošem stanju, a obećano je rešavanje problema nedostatka vode za tri domaćinstva.

Rakić je posetio i porodicu Menković, kojoj su februara meseca protekle godine opštinske vlasti srušile kuću, navodeći da je bespravno izgrađena i obećao im izgradnju nove kuće blizu objekta u kome danas žive.

 

 

 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво