Читај ми!

Kancelarija za KiM: U selu Gojbulje napadnut Lazar Đorđević dok je obrađivao njivu

Albanac iz porodice Ademi bez ikakvog povoda napao je Lazara Đorđevića u selu Gojbulja, u opštini Vučitrn, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Povodom tog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i KFOR.

Kako se navodi, Lazar je sa suprugom i dvoje male dece koja još nisu ni pošla u školu fizički napadnut dok je obrađivao porodičnu njivu. Veće posledice sprečili su meštani koji su pritrčali porodici Đorđević u pomoć i nekako uspeli da odbrane Lazara.

"Porodica Ademi u ovom kraju dobro je poznata po svom incidentnom ponašanju i meštani se godinama na njih žale policiji, ali bezuspešno", ukazuje se u saopštenju.

Dodaje se da je dve nedelje pre napada, porodica Đorđević prijavila policiji Ademija jer im je posekao zasade voća. Izostala je sankcija, ali je Ademi danas napao Lazara pred decom i ženom, zbog čega je priveden, saopštila je Kancelarija.

Povodom tog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i KFOR.

"Ovde je bez ikakve sumnje reč o etnički motivisanom incidentu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da Albanac koji godinama maltretira srpske porodice u Vučitrnu bude najstrože sankcionisan, a da se prijave koje Kosovskoj policiji upućuju meštani srpske nacionalnosti najozbiljnije shvate i pravovremeno procesuiraju", ističe Kancelarija za KiM.

Takođe, upozorava da "politika tolerisanja incidenata, nekažnjivosti i blagih kazni stimulativno deluje na izgrednike, podjednako kao i ekstremističke političke poruke iz Prištine koje sokole ovakve incidente".

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара