Читај ми!

Uništena avio-bomba iz Drugog svetskog rata uklonjena sa gradilišta na Čukarici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u 14.29 sati uništili su avio-bombu u selu Gaj kod Kovina koja je prethodno neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Nodilovoj ulici u Beogradu.

U akciji uklanjanja bombe i obezbeđenja šire okoline bilo je angažovano oko 400 pripadnika Sektora za vanredne situacije, policijskih službenika, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije i Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnika Grada Beograda i Hitne pomoći.

Uklanjanje upaljača i neutralizacija avio-bombe, teške 242 kilograma, prošla je bez problema, saopštio je MUP. 

"Zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi uspešno je urađena i građani Čukarice mogu da kažu da je ovaj prostor sada bezbedan i siguran", istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je obišao lice mesta. 

Vulin se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima koji su još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbednosti svojih sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni. 

"Hoću da se zahvalim i gradskim službama na izuzetnoj organizaciji i saradnji, a posebno svim građanima Beograda i Čukarice koji su saslušali naređenja, sledili savete Sektora za vanredne situacije i bez ijednog incidenta omogućili da policija obavi svoj posao i ovo mesto učini bezbednim", rekao je ministar Vulin.  

Ministar se Beograđanima zahvalio na poverenju koje pokazuju prema policiji, a policiji što je svakodnevno tu za svakoga od nas. 

"Sledeći put kada se naljutite što vas neko kazni za pojas, prekršaj prekoračenje brzine, setite se da su u policiji ovakvi ljudi i da je ona tu da vas čuva", poručio je ministar Vulin.

Načelnik Odeljenja za neeksplodirana ubojna sredstva Sektora za vanredne situacije Mihajlo Marinković istakao je da je uklanjanje upaljača i neutralizacija avio-bombe prošla bez problema. 

"Specijalnim alatima skinuta su dva upaljača, prednji i zadnji, i uništili smo ih na licu mesta, tako da je sada sve bezbedno i sigurno", rekao je Marinković i dodao da je bomba uz sve mere bezbednosti i uz policijsku, vatrogasnu i medicinsku zaštitu upućena ka mestu gde će biti uništena.

 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво