Читај ми!

Novosadske umetnice poklonile stan devojčici koja uči uz sveću

Nakon priče RTS-a o Kristini Knežević, koja živi u veoma teškim uslovima bez struje i vode i uči uz sveću, za nju i njenu majku stigla je pomoć. Poklonjen im je stan u selu Zmajevu.

Kristina je od rođenja živela u tuđim kućama i bez struje. Nada se da će naredne godine gradivo za četvrti razred učiti u svojoj sobi.

"Imaću roze sobu. Dnevni boravak sam rekla mami da bira, a za kupatilo i kuhinju još ne znam, ali znam da će izgledati lepo. Upoznala sam dvoje komšija i jednu baku", kaže Kristina Knežević.

Majka Vukosava će po ko zna koji put u životu promeniti mesto stanovanja, ali ovoga puta nabolje.

"Navići ću se, nije mi prvi put. Bila sam, kažem, po salašima sama pa sam se navikavala, a ne u selu gde ima ljudi. Tako da ćemo se navići jako brzo, i ona i ja. Pogotovo ona, jer se ona brzo prilagodi svima", kaže majka Vukosava Disić.

Kada su videle priču o Kristini novosadske umetnice sestre, Jasmina Mitrušić i Violeta Labat odlučile su da joj poklone porodični dvorišni stan u Zmajevu. Humanitarna organizacija "Put, istina, život" sada ga renovira.

"Vrši se rekonstrukcija krova, radovi na fasadi, betoniranje podova, saniranje, novo kupatilo, nova septička jama, nova električna energija, novi priključci za struju i vodu, stolarija", navodi Mile Jovanović iz Udruženja "Put, istina, život".

Pomoć je stizala od pojedinaca iz svih krajeva Srbije, ali i iz Švajcarske. Više privrednika ponudilo je materijal za građevinske radove.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво