Humani bajker, koji je i svoju bradu licitirao za pomoć oboleloj deci, sada sakuplja novac za malog Gavrila

"Po motor kod mene. Novac na račun malog Gavrila", poruka je Nemanje Ugrešića, koji prodaje motore i prihod daje za lečenje obolele dece. Ističe da su jedino njegovo "oružje" motocikli i da je cilj da skrene pažnju da toj deci treba pomoć i da sva ta deca ne zaslužuju da budu bolesna, već da moraju da odrastu i da naprave svoj životni put.

Gest Nemanje Ugrešića obradovao je roditelje malog Gavrila i oduševio Srbiju. Ovo nije prvi put da na sličan način pomaže lečenje bolesne dece.

"Prvi put sam oglasio motor 2017. ili 2018. godine za malog Dušana koji je, nažalost, preminuo. Tada ta objava nije nešto prošla zapaženo", kaže Ugrešić.

Međutim, prošle godine prodao je svoj prvi motor kako bi pomogao lečenje male Sofije Markuljević, koja je sada u Americi i primila je terapiju koja je značajna za njen oporavak.

"Čak sam uspeo dva puta da prodam taj motor. Prvi kupac se odrekao motora zarad dalje aukcije tog motocikla, drugi kupac je uplatio novac. Novac je uplaćen na račun i Sofija je otišla u Ameriku", naglasio je Ugrešić.

Za malu Aniku oglasio je na Fejsbuku svoju bradu.

"Imao sam dugu bradu, nosio sam je sedam-osam godina. Pitali su me drugari – kada ćeš da se obriješ, ja sam rekao jedino mogu za neko dete da se obrijem i eto, tu se rodila ideja. Pošto imam dosta prijatelja na društvenim prežama, onda sam tražio da se sakupi 300 SMS poruka, da mi oni skrinšotuju te njihove poslate poruke i okače u komentar i da ću da se obrijem i na kraju se ispostavilo da se sakupilo 900 poruka, skoro možda i 1.000", obajsnio je Ugrešić.

Nemanja kaže da ima radionicu za prilagođavanje starih motocikala i da je tako došao na ideju da ih oglasi za prodaju, a jedan motor je već našao kupca.

"Ja nisam čovek koji okreće ljudima leđa i volim da pomognem i onda jedino neko moje 'oružje' bili su ti motocikli, da skrenem pažnju da svoj toj deci treba pomoć i da sva ta deca ne zaslužuju da budu bolesna, već da moraju da odrastu i da naprave neki svoj životni put", istakao je Ugrešić.

Na pitanje li se human čovek rađa ili postaje, Nemanja kaže da je to mnogo teško pitanje.

"Ja mislim da sam se tako rodio, ali mislim da sklopom nekih okolnosti možda ljudi i postanu, ali mislim da se prevashodno rađa", zaključio je Ugrešić.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи