Porodica Nemet je zahvaljujući humanim ljudima dobila najlepši poklon za Uskrs

Porodica Nemet iz Novog Miloševa dobila je najlepši poklon za Uskrs. Zahvaljujući donacijama građana prikupljena su sredstva za kupovinu kuće. Porodica Nemet, sa četvoro dece, živela je do sada bez struje.

Za samo dve nedelje život jedanaestogodišnjeg Tibora, njegova dva brata i sestre se promenio iz korena. Zahvaljujući humanim ljudima sada može da koristi blagodeti električne energije.

"Sad mogu i da gledam televizor i da punim mobilni telefon i da imam kupatilo", kaže jedanestogodišnji Tibor.

Porodica Nemet je skoro devet godina živela u kući bez struje.

"Deca su izabrala svoju sobu, već su našli. Presretni, samo treba da se uradi da mogu da se usele u svoju sobu", kaže Dijana Nemet.

"Ja, kad sam prvi put došao ovde, verujte mi, ja sam zaplakao od sreće. Ja sam bio srećan zato što sam video da su deca srećna", kaže glava kuće Tibor Nemet.

Humanitarna organizacija "Ognjište" iz Pančeva organizovala je akciju prikupljanja novca, a obezbeđeno je vrlo brzo pet hiljada evra. Uređenje novog doma će takođe biti uz pomoć donatora.

"Jedna firma iz Zrenjanina se javila da doniraju i postave laminat. Firma iz Beograda u toku sledeće nedelje treba da se čuje sa vlasnikom, oni se bave izvođenjem unutrašnjih radova, da srede, da izgletuju, da okreče", kaže Slavko Radojčić iz organizacija "Ognjište".

Donacije su stigle iz Srbije, Amerike i Nemačke, a najveći deo novca poklon je bračnog para Ljiljane i Mustafe Balića iz Beograda.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво