Uskršnje čestitke

Svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru čestitke su uputili ministri Nikola Selaković, Branislav Nedimović, Milan Krkobabić, kao i direktor Kancelarije za KiM.

Čestitke građanima i sveštenstvu koji u nedelju proslavljaju Uskrs upitili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije. 

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu i metropolitu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

Upućujući najsrdačnije čestitke Selaković je poželeo da praznik provedu u krugu najbližih, u miru i u blagostanju i da Uskrs donese obilje ljubavi, zdravlja i duhovne radosti.

"Proslavljajući radost Hristovog vaskrsenja, slavimo optimizam i veru u bolje sutra, što nam je u ovim izazovnim vremenima, neophodno u cilju iznalaženja adekvatnog odgovora na sve aktuelne izazove sa kojima se suočavaju Srbija i čitav svet. Obeležavanje Uskrsa, praznika pobede života nad smrću, jeste prilika i da se setimo univerzalne važnosti humanosti, solidarnosti i poštovanja, ispunjeni čvrstom verom u istinske hrišćanske vrednosti", navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije. 

Ljubav i istina uvek pobeđuju 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović čestitao je  Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

"Uvaženi nadbiskupe Hočevar, vernicima rimokatoličke veroispovesti i Vama lično želim srećan i blagosloven praznik Hristovog uskrsnuća. U ovim vremenima više nego ikada pokažimo svi zajedno da su međusobno razumevanje, pružanje ruke i zajedništvo neophodni za pobedu čovečanstva nad pandemijom koronavirusa", navodi Nedimović.

Ističe da nas Hristovo uskrsnuće podseća da ljubav i istina uvek pobeđuju.

"Uz želje Vama lično za dobro zdravlje i svaku sreću, neka je srećan dan Uskrsa", navodi se u čestitki Nedimovića, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić čestitao je beogradskom nadpiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru.  

Oslonimo se na neprolazne hrišćanske vrednosti 

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je  predstojeći Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima Rimokatoličke crkve.

"Vama, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, čestitam najveći hrišćanski praznik, Uskrs... Najveći hrišćanski praznik i ove godine dočekujemo suočeni s jednim od najtežih savremenih izazova, pandemijom koja je zadesila vascelo čovečanstvo. Izazovi su novi, ali se sa njima moramo i možemo suočiti oslanjajući se, pre svega, na stare, neprolazne hrišćanske vrednosti, ljubavi, humanosti i solidarnosti, koje su davale smisao ljudskom trajanju kroz vekove i koje su garancija naše budućnosti i identiteta", poručio je Petković.

On je istakao da su te zajedničke vrednosti "snažna podrška da svojim pregnućima doprinesemo opštem napretku, nastavljajući da usvršavamo društvo jednakih šansi, multikulturalne i multikonfesionalne harmonije".

"Iskreno zajedništvo, nadahnuto porukama čovekoljublja koje nam donosi Uskrs, učiniće da nam praznična radost bude čista i potpuna, kojom ćemo istinski svedočiti Hristovom vaskrsenju. Neka ova radosna vest o Hristovom vaskrsenju uće u svaku kuću, svaku porodicu i neka dospe u srce svakoga od nas", istakao je Petković.

Kosovski ministar za zajednice i povratak Goran Rakić čestitao je sveštenstvu i vernicima Rimokatoličke crkve Uskrs.

"U ime Ministarstva za zajednice i povratak i u svoje lično ime, čestitam vam praznik u želji da ga proslavite u miru. Pobeda života nad smrću neka bude glavni podstrek da istrajete u prevazilaženju svih izazova koji su pred vama. Praznik nade i vere neka donese sreću, razumevanje, poštovanje i mir među ljudima, a radost Uskršnjih praznika bude večno prisutna", poručio je Rakić.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво