Читај ми!

„Ilustracije" - izložba za maštanje sa porukom

U Maloj galeriji ULUPUDS-a Maja Guzina predstavila se publici izložbom „Ilustracije". Na jednoj postavci, duhovite ilustracije iz novina i časopisa, poučne - one koje su namenjene deci i maštovite - one koje stvara po svojoj želji.

Ilustracija i slikarstvo su dve oblasti čija je zajednička tačka igra. Kod oba umetnička izraza najbitnija je poruka. 

„Ilustracija i uljana, ili bilo koja štafelajna slika, zahteva dobru ideju i zahteva da bude oplemenjena nekim likovnim elementima koji će da privuku gledaoce odnosno čitaoce.Ta mašta koja ilustraciju i sliku čini igrom je ustvari ta tačka koja ih spaja", rekla je autorka Maja Guzina.

Novinska ilustracija se radi u roku, po zadatoj temi, često na malom prostoru gde se akcentuje jedan motiv.

Mnoge aktuelne događaje je Maja Guzina ilustrovala, ali kada radi za decu, to je čini radosnom, a te ilustracije su maštovite, koloritne, iskrene i daju joj neograničene mogućnosti.

„Mora da sadrži zanimljive oblike, boje, razlike u veličinama, recimo - veliki div, mali miš itd, nešto što će da impresionira dete i da ga podstakne da i dalje mašta, da se razvija, da bude konstruktivna ilustracija", dodala je Guzina.

Za svoj poseban umetnički izraz, pored akademije, zahvalna je i svom preminulom ocu, Ranku Guzini, našem poznatom karikaturisti.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво