Читај ми!

Ružić i patrijarh Porfirije razgovarali o saradnji SPC i Ministarstva prosvete

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa patrijarhom srpskim Porfirijem i, uz čestitku za izbor na mesto patrijarha, poželeo mu da u dobrom zdravlju dugo stoluje na tronu Srpske pravoslavne crkve.

Ministar Branko Ružić i patrijarh Porfirije su razgovarali o dosadašnjoj i budućoj saradnji Srpske pravoslavne crkve i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, o unapređenju nastave u oblasti veronauke, položaju veroučitelja, kao i o novom sastavu komisije Vlade za versku nastavu čiji je mandat istekao.

Ministar je istakao da je verska nastava važna za očuvanje autentičnosti teološkog učenja, kao i duhovnog i moralnog svojstva lica koje to učenje prenosi.

"Saradnja Ministarstva i Srpske pravoslavne crkve je od dragocene važnosti za očuvanje identiteta, tradicije i istorijskih vrednosti koje baštinimo", rekao je Ružić.

Ispred Ministarstva sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Marijana Dukić Mijatović i savetnik za verska pitanja Mileta Radojević, a ispred Srpske pravoslavne crkve vladika Stefan i šef kabineta Aleksandar Praščević.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво