Читај ми!

Kako se iz jednog pisma zahvalnosti saznalo za podvig policajca Srećka Branovića

Da nije uputio pismo zahvalnosti ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, javnost u Novom Pazaru i Srbiji ne bi saznala da je fudbalskog sudiju Enesa Gegića tokom požara 6. februara spasao policajac Srećko Branović. Požar se dogodio dva sata posle ponoći u Čerkez mahali u Novom Pazaru. Vatrena stihija pretila je da proguta ne samo zgradu bivšeg preduzeća "Razvitak" već i mnoge kuće u tom naselju.

Pokušavajući da vodom iz creva ugasi razbuktali požar da se ne proširi na ostale kuće u komšiluku, Enes Gegić je te noći postao i sam žrtva vatrene stihije koja je mogla da se završi kobno da mu policajac, koji je takođe bio povređen, nije pomogao da što pre dođe do bolnice.

"Meni je već ponestalo snage i daha i ja sam osetio da sam malaksao i da neću moći da izdržim i da se sklonim tamo gde su bili svi ostali.

U tom momentu prišao mi je policajac Srećko Branović, uzeo me za ruku i pomogao da siđem sa zida i samo se sećam da sam tog momenta vrisnuo jer su ruke bile vrele", priseća se kobnog trenutka Enes Gegić.

Osećao je, kaže opekotine i nekako je došao do policijskih kola jer mu je pomagala supruga i da se više ničega ne seća.

Enesu je supruga ispričala s kojom požrtvovanošću i brzinom su u spasavanju pomogli vatrogasci i policajci.

Povređeni policajac nije odustao od pomoći drugima

"Upalio sam zvučnu i svetlosnu signalizaciju i brzo vozio prema zdravstvenom centru. Na putu do bolnice video sam da mu je sve gore. Brzo smo stigli do hitne službe, i yneo sam ga i y vozilo i preuzeli su ga zdravstveni radnici.

Tek tada sam odahnuo, naslonio se na vozilo i video da sam povređen. Povrede nisu bile teške pa sam se vratio do mesta požara", priča Srećko Branović, policajac iz Novog Pazara.

Tek kad se uverio da više nema povređenih građana, kaže da je otišao sam u zdravstveni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Na Enesovu poruku odgovorio je i MUP naglašavajući da su poštovanje i zahvalnost građana yz ukazanu pomoć veliki podstrek u radu policijskih službenika.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво