Читај ми!

Protest ispred Studentske poliklinike uprkos najavama Brnabićeve i Lončara

Iako su premijerka i ministar zdravlja najavili da studentske poliklinike neće biti ukinute, ispred Studentske poliklinike u Beogradu danas se okupila nekolicina studenata, zaposlenih u toj ustanovi i građana koji i traže da se poliklinike ne zatvore.

Predsednik Društva za održivu budućnost "Koraci" Marko Oljača rekao je da "usmena obećanja", poput onih koja su izneli ministar zdravlja i premijerka, "ne dolaze u obzir" i da će protesti trajati dok se ne donese odluka koja je zakonski utemeljena.

Doktorka Mila Paunić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Studentske poliklinike u Beogradu istakla je da je studentsko zdravlje - blago koje se mora čuvati.

"Verujem da je ovo bila greška, koja će se ispraviti. Bilo je propusta u radu ustanove, ali ovo je samo stimulans da popravimo svoj rad", ocenila je Paunićeva, koja je ranije rekla za RTS da su svi bili šokirani i zatečeni vešću da će možda biti ugašene studentske poliklinike.

Inače, studenti iz inicijative "Kreni promeni" su danas, želeći da predaju peticiju protiv gašenja klinika Ministarstvu zdravlja, porazgovarali sa ministrom Zlatiborom Lončarom, koji ih je obavestio da poliklinike neće biti zatvarane, odnosno neće biti spajane sa domovima zdravlja.

Na tvrdnje studenata da imaju lošu komunikaciju sa vladom i resornim ministarstvom, da su prošle godine "terani iz domova" zbog korone, te da je njihov položaj loš, a da ih 50.000 godišnje napusti zemlju, jer "ko ne izabere člansku kartu, dobije putnu", Lončar je rekao da je to politički govor i da niko ne proteruje studente.

I premijerka Ana Brnabić poručila je jutros da studentske poliklinike neće biti ukinute, jer predstavljaju jedan od najboljih modela zdravstvene zaštite studenata.

Okupljeni ispred klinike kažu i da je reč o spontanom skupu.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи