Читај ми!

Radionice za decu u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru daju odgovore na mnoga pitanja

U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu pokrenute su besplatne radionice za decu u okviru projekta podrške reintegraciji povratnika. Projekat finansira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke, u saradnji sa Inicijativom za razvoj i saradnju, regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka Seda, Muslimanskim humanitarnim društvom "Merhamet" i lokalnim samoupravama.

Cilj radionica je da pomognu deci povratnika u učenju jezika i savladavanju gradiva radi što uspešnije reintegracije u lokalnu zajednicu.

Radionice se održavaju vikendom uz poštovanje propisanih mera zaštite od korone.

"Naše psihosocijalne radionice daju odgovore na mnoga pitanja koja deci pomažu da unaprede svoje kompetencije, kako životne tako i one koje se tiču škole, običnog života, komunikacije", rekao je stručni predavač Haris Imamović.

Ismet Suljević, predsednik Muslimanskog humanitarnog društva "Merhamet" u Novom Pazaru, kaže da je planirano 900 radionica da se uradi u toku dve godine, u 2020. i 2021. do decembra.

"Kroz radionice je prošlo oko 1.500 dece. Svakog meseca imamo povećanje brojeva, što znači da ima mnogo onih koji nisu informisani, pogotovu porodice sa ruralnog područja", rekao je Suljević.

Projekat Reintegracija pruža višestruku korist kroz programe zapošljavanja mladih predavača i samozapošljavanja povratnika iz inostranstva.

Fevzija Murić, član Gradskog veća Novog Pazara, rekao je da ima 45 grantova za samozapošljavanje, 3.000 evra po grantu, a u toku je drugi javni poziv za još 45 korisnika, što je ukupno 90 grantova – 270.000 evra.

Ukupna vrednost projekta Reintegracija iznosi 1.200.000 evra.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се