Читај ми!

Patrijarh Porfirije prvi put predvodio liturgiju u Hramu Svetog Save

Važno je da ispunjavati zakone, praštati i tražiti oproštaj, rekao je patrijarh srpski Porfirije, koji je prvi put predvodio liturgiju u Hramu Svetog Save.

Liturgiju u Hramu Svetog Save sasluživali su, pored patrijarha Porfirija, i episkopi istočnoamerički Irinej, slavonski Jovan, dalmatinski Nikodim, osečkopoljski i baranjski Heruvim, remezijanski Stefan i mohački Isihije, sa sveštenstvom iz više eparhija Srpske pravoslavne crkve, saopštila je SPC.

"Važno je da ispunjavamo zakone, da praštamo i tražimo oproštaj. Bez toga mi ne samo da nismo hrišćani, nego se može reći da nismo ni ljudi. To što je hrišćansko, to je autentično ljudsko", poručio je patrijarh, koji je 18. februara izabran za poglavara SPC.

Zamolio je prisutne da u molitvama imaju njegovo ime, jer, kako je istakao, duboko zna kakvo je mesto na koje ga je Gospod ljubavlju i blagodaću postavio.

Patrijarh Porfirije pozvao je verne da se u vremenima teških epidemijskih uslova pridržavaju propisanih mera i da vode računa o sebi i bližnjima, kao i da budu poslušni svojoj Crkvi.

Posle liturgije, poglavar SPC je služio pomen pokojnom patrijarhu Irineju u kripti Spomen hrama.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво