Читај ми!

Potpisan ugovor za remont avionskih motora s kompanijom iz Republike Srpske

Ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je da će remont motora "viper" za avione "orao" i "super galeb G-4" omogućiti osposobljavanje dodatnog broja tih aviona za korišćenje u našem ratnom vazduhoplovstvu.

Nebojša Stefanović prisustvovao je potpisivanju ugovora o remontu motora "viper" za avione "orao" i "super galeb G-4".

Vrednost ugovora, koji je potpisan između Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba Vojske Srbije, JP "Jugoimport-SDPR" i Remontnog zavoda "Orao" iz Bijeljine, iznosi 3,7 miliona evra i predstavlja jedan od najznačajnijih pojedinačnih ugovora koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju sa jednom kompanijom namenske industrije iz Republike Srpske, ukazano je u saopštenju.

Stefanović je napomenuo da je to uz proces modernizacije, jedan od ključnih projekata koji u ovoj i u narednim godinama Ministarstvo odbrane želi da sprovede, kako bi povećalo kapacitete ne samo Ratnog vazduhoplovstva već i čitave vojske.

"Takođe, na ovaj način se i praktično investira u preduzeće 'Orao', koje u ovom delu Evrope jedino može da sprovede remont ovakve vrste motora, a time istovremeno investiramo i u bratsku Republiku Srpsku", poručio je Stefanović.

Povećanje robne razmene i industrijske saradnje

Naglasio da je sa partnerima iz Republike Srpske bilo reči o organizovanju posete i drugim kompanijama u Republici Srpskoj poput "Kosmosa", u cilju povećanja robne razmene i industrijske saradnje.

"Ono što je za nas prioritetni cilj je da povećamo kapacitete i sposobnosti Vojske Srbije. Ja sam uveren da ćemo sa ministrom i sa drugim kolegama iz Republike Srpske veoma brzo nastaviti najsnažniju moguću saradnju", istakao je Stefanović.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević zahvalio je  Stefanoviću na ukazanom gostoprimstvu, naglasivši da je ugovor sa kompanijom "Orao" iz Bijeljine samo jedan u nizu ugovora koje je Ministarstvo odbrane Srbije do sada zaključilo sa tom i sa drugim kompanijama namenske industrije Republike Srpske.

"Razgovarali smo i o daljim aktivnostima koje su nam u cilju da se realizuju u ovoj godini. Nastavićemo našu saradnju i u budućnosti u obostranom interesu", rekao je Petričević.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво