Читај ми!

Ekipi RTS-a saopšteno da ne može da uđe na KiM

Posle četiri dana čekanja na administrativnom prelazu Jarinje, ekipi RTS-a je zvanično saopšteno da ne može da uđe na Kosovo i Metohiju, jer navodno nisu dostavili zahtev oficiru za vezu Dejanu Pavićeviću.

Urednica Svetlana Vukmirović kaže da je obrazloženje Prištine neosnovano i neozbiljno, kao i da je reč o smešnom izgovoru, jer medijski radnici ne treba da najavljuju dolazak 72 sata ranije preko oficira za vezu.

Oficir za vezu Dejan Pavićević potvrdio je da novinari nemaju obavezu da se najave kako bi prešli u južnu pokrajinu, kao i da je sve vreme bio u kontaktu sa ekipom RTS-a.

Pavićević je za Udruženje novinara Srbije rekao da se po Briselskom sporazumu prelazak novinara ne najavljuje "apsolutno nikad".

"Ovo važi isključivo za najviše državne zvaničnike. Ja sam od početka u kontaktu sa ekipom RTS-a, o ovom slučaju upoznate su odmah sve strane. Mi ćemo sada tražiti od Brisela da preduzme konkretne korake, jer je ovo flagrantno kršenje Sporazuma, slobode kretanja i prava novinara na slobodu izveštavanja. Ovo je anticivilizacijski čin i tražićemo da se to prekine", rekao je Pavićević, saopštio je UNS.

Naša ekipa koja radi emisiju "Pravo na sutra" o životu na Kosovu i Metohiji, vraća se za Beograd.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво