Protest veterana u Valjevu

Valjevski rezervisti najavili da će radikalizovati proteste, nakon neuspele blokade pruge Beograd-Bar. Četvorica rezervista izvedena pred istražnog sudiju.

Nakon današnje neuspele blokade pruge Beograd-Bar kod Valjeva, ratni vojni rezervisti tog kraja najavili su da će narednih dana radikalizovati protest i pozvati sve rezerviste da im se pridruže u zahtevu za ostvarivanje svojih prava.

U saopštenju Udruženja boraca valjevskog kraja navodi se da je policija sprečila njihov protest i da su četvorica učesnika - Milisav Matić, Božidar Petrović, Zoran Đelmaš i Vladan Davidović, privedeni u Policijsku upravu u Valjevu.

Načelnik Policijske uprave u Valjevu Predrag Gajić rekao je Tanjugu da su četvorica rezervista, koji su privedeni u Policijsku upravu, kasnije odvedeni u ambulantu, gde su lekari konstatovali da nemaju nikakvih povreda.

Valjevska policija privela sedam osoba zbog učešća u neprijavljenom javnom skupu u organizaciji kriznog štaba ratnih vojnih rezervista. 

Četvorica valjevskih ratnih veterana privedena su sudiji za prekršaje zbog drskog i nasilničkog ponašanja tokom protesta, saopštio je Gajić.

Protiv preostale tri osobe prekršajni postupak biće pokrenut u redovnoj proceduri.  

Policija nije dozvolila održavanje skupa na peronima železničke stanice u Valjevu i blokadu pruge Beograd-Bar.

Oni su na delu pruge pored reke Gradac na kratko uspeli da sednu na šine, a kada su policajci hteli da ih pomere odatle, četvorica veterana im se suprotstavila, zbog čega su sa lisicama privedeni u policijsku stanicu, a potom i dežurnom sudiji za prekršaje.

Rezervisti su, uz pratnju policije, nastavili protest šetnjom kroz grad.

Učesnici protesta okupili su se zato što, kako tvrde, državni organi ignorišu njihove zahteve za isplatu razlika u ratnim dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Oni traže da im se ta razlika isplati na način kako je ona ranije isplaćena njihovim saborcima iz Topličkog okruga.

U popodnevnim satima rezervisti su se razišli, a prugu i stanicu kod Valjeva obezbeđuje policija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара