Читај ми!

Uručene Svetosavske nagrade za 2020. godinu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za 2020. godinu. Za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja nagrađeno je 29 pojedinaca i institucija.

Nagradu su dobili vaspitači, nastavnici, osnovne i srednje škole, studenti, fakulteti i studentski centri u Beogradu i Nišu.

Među dobitnicima Svetosavske nagrade je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović za punu posvećenost i odgovornost u razvoju obrazovanja i vaspitanja u celom Jablaničkom okrugu.

Ružić je čestitao laureatima na prestižnoj nagradi koja, ističe, predstavlja zahvalnost resornog ministarstva za izuzetnu posvećenost, požrtvovanost, ostvarenje kvaliteta obrazovanja i njegovo unapređenje.

Naveo je da su nagrađeni oni koji su sprovodili programe za inkluzivno obrazovanje, zaštitu od nasilja, kvalitetnu nastavu na daljinu, pružali podršku nadarenim učenicima, te onima iz osetljivih grupa, odnosno onima koji uče u bolničkim i kućnim uslovima.

"Dobitnici su dokaz da Sveti Sava živi u svima nama. Ljubavi prema knjizi i veri da je knjiga temelj velikih dela naučio nas je upravo Sveti Sava. Jedna od ključnih poruka savremenog prosvetiteljskog dela je da su obrazovanje i vaspitanje ključni činioci napretka društva i države u umetnosti, nauci, kulturi i drugim oblastima života i rada", poručio je ministar prosvete.

Ružić je istakao da temelje budućnosti naše zemlje i društva treba da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet dostupan svima.

Maturant prirodno-matematičkog smera u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji Vasilije Pantelić zahvalio je Ministarstvu na nagradi koja je, naglasio je, jedna od najznačajnih koja se može dodeliti u oblasti obrazovanja.

"Zadovoljan sam što su prepoznati rezultati našeg dosadašnjeg rada i nagrada je podsticaj da se usavršavamo, a delimo je sa svim svojim nastavnicima, profesorima i mentorima", rekao je Pantelić.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво