Читај ми!

Uzmi račun i pobedi 2020 - danas prvo izvlačenje dugog kruga

Prvo izvlačenje drugog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020" biće održano u 17.55. Prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije. Svi koji su do danas poslali kovertu sa 10 fiskalnih računa ili 10 slip isečaka možda će večeras postati vlasnici jednog od pet automobila "fijat 500L" ili stana u Beogradu.

Ivan Radak iz NALED-a rekao je da je do sada, zaključno sa četvrtkom, stiglo 7,9 miliona koverata i da očekuje da će danas sa novim kontingentom biti 8.100.000.

Sve koverte koje su poslate prošle godine ravnopravno učestvuju u izvlačenju nagrada, rekao je Radak gostujući u Jutranjem programu RTS-a.

Prema njegovim rečima, ovakve nagrade su veoma efikasne u suzbijanju sive ekonomije, jer, kako kaže, predstavljaju način da podstaknu građane da razmišljaju o sivoj ekonomiji i uzimaju fiskalne račune.

Podsetio je da je istraživanje pokazalo da je trećina njih rekla da ih je nagradna igra podstakla da više uzimaju fiskalne račune.

"Veoma važno uzimati fiskalne račune. jer je taj novac koji je trebalo da ode u budžet u vidu poreza završio u nečijem džepu kao njegov ekstra profit, a mi kao građani smo ostali uskraćeni za novac koji bi otišao u puteve, bolnice, škole", rekao je Radak.

Naveo je da je obim sive ekonomije u današnjim iznosima bio sedam milijardi dinara, što je novac za sva četiri koridora, to su plate za zdravstvene radnike za narednih pet godina, novac za pomoć privredi...

Svaki put kad ne uzmemo račun, mi štetimo sami sebi, jer to je novac kojim se finansira budžet.

"Naš budžet godišnje prihoduje sa hiljadu sto milijardi samo od poreza. Reč je o velikim iznosima, recimo problem je i finansiranje penzionog i zdravstvenog fonda i onda moraju da se dotiraju iz budžeta, a da bi se dotirali iz budžeta država mora da se zaduži i sve je to lančani proces koji prekidamo ako suzbijemo sivu ekonomiju", rekao je Radak.

Građani mogu da prijave sivu ekoniomiju putem jedinstvenog kontak centra ili preko sajta inspektor.gov.rs.

U nagradnoj igri koju organizuje Vlada Srbije, a podršku pruža NALED, pravo učešća imaju građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova od 1. septembra 2020. godine sa minimalnim pojedinačim iznosom od 100 dinara.

Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti.

Na poleđini koverte neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani dovoljno napisati "Uzmi račun i pobedi 2020".

Pravo učešća imaju svi punoletni građani Srbije, dok je slanje koverata potpuno besplatno. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво