Читај ми!

Dragan je ostvario svoj dečački san da studira u Moskvi, sada predvodi studente strance iz Evrope

Dragan Kosović, student za međunarodne odnose na univerzitetu u Moskvi, ne samo da je ostvario svoj dečački san da studira u Moskvi, već je postao prvi predsednik Asocijacije studenata za Evropu, a po završetku školovanja planira povratak u Srbiju.

Dragan je student treće godine. Ovaj dvadesetogodišnji mladić rođen je u Žitištu kod Zrenjanina. Hrabro i odvažno sam krči svoj životni put i ostvaruje dečački san da na ruskom jeziku koji obožava završi studije na Univerzitetu prijateljstva naroda u Moskvi i predvodi studente strance iz Evrope.

"Predsednik mora biti osoba koja pod broj jedan dobro uči, pod broj dva mora znati više stranih jezika ne samo ruski i engleski i osoba mora biti veoma komunikativna, jer je sve u komunikaciji sa ljudima sa fakulteta. Studenata na celom univerzitetu ima 30.000, a što se tiče naše Asocijacije mi smo najmanja asocijacija, ali nas ipak ima 400", kaže Dragan Kosović.

Za vreme korone većina njih ima onlajn nastavu preko raznih programa, a po završetku fakulteta Dragan planira povratak u Srbiju, jer se, kako kaže, najlepše oseća kod kuće. "Mislim u svojoj državi je meni najlepše", dodaje Dragan.

Pored stipendije za školovanje neizbežna je pomoć i od roditelja.

"Velika pomoć je ta stipendija koju je Dragan ostvario u Rusiji, a za ovo sve ostalo snalazimo se nekako. Mi se bavimo poljoprivredom i u ovo teško vreme nekako uspevamo da se snalazimo zajedno svi, babe, dede, mama, tata i svi ostali pomažu, jer je velika stvar imati studenta u Moskvi, takvog studenta i mi smo svi ponosni na njega", ističe Aleksandar Kosović, Draganov otac.

Najzaslužnija za njegov odlazak na studije u Moskvi je profesorka u Zrenjaninskoj gimnaziji Ruskinja rođena u Moskvi Irina Ubović.

"Dragan je jedan divan mladić koji poseduje jako puno ljudskih vrlina, pored odgovornosti to je čovek koji poseduje danas vrlo retku osobinu, a to je zahvalnost i njegov primer ukazuje da ako čovek radi sa ljubavlju ono što radi uspeh je zagarantovan", navodi Irina Ubović.

Dragan glumi, peva, igra, odličan je voditelj, a i kao pevač ruskih pesama.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво